kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hani terörist Çeçenler?
AGİT zirvesinde "Çeçenler teröristtir" savını kabul ettirmeye çalışan, İstanbul'u sinirli bir şekilde terk eden Rusya Devlet Başkanı Yeltsin'in birlikleri, Çeçenistan'da terör estirmeye devam ediyor

Çeçenistan 1994 yılından beri Rusya'nın tehdidi altında inliyor. Son saldırılarla birlikte Rus topçusunun hedefi olan Çeçen halkı, akın akın ülkeyi terk ediyor. Çeçenistan'ı adeta bir kan gölüne çeviren Rus birlikleri, Şamil'in kalesi konumundaki Vedino cephesine iki helikopter asker indirmelerine rağmen; mücahitler 18 askeri öldürdü ve 8 Rus askerini de esir aldı.

Geçtiğimiz günlerde Vedino cephesinde sadece SABAH muhabirinin girebildiği bir toplantı yapan Çeçen direniş güçlerinden bağımsızlık mücadelesinin lideri Şamil Basayev ve sağ kolu Hattab, mücahitlere cihad çağrısında bulundu.

ALLAHIMIZ VAR
Çeçenistan'ın bağımsızlık mücadelesinde en önde gelen lider konumundaki Şamil Basayev, tarihi bir çağrı yaparak "Kanımızın son damlasına kadar, Ruslar'la savaşmaya devam edeceğiz. Burası bizim evimiz ve burada kalmaya da niyetliyiz. Ruslar'ın son teknolojik silahları topları ve tüfekleri varsa bizim de Allah'ımız var" dedi.

Çeçenistan'daki askeri operasyonların ve kritik saldırıların arkasındaki tek isim olan Suudi Arabistan asıllı Hattab ise, Ruslar'ın Şamil'den sonra en çok korktuğu isim. Annesi bir Türk olan Hattab, 18 yıl boyunca Afganistan cephesinde yine Ruslar'a karşı savaştı. Sağ orta parmağını Çeçenistan savaşında kaybeden Hattab, sıcak bölgeye giren Türk gazeteci Mürselin Tan'ın sorularını cevapladı.

Hattab şunları söyledi: "Allah bize yardım etti. Sonunda Çeçenistan Müslümanları'na yardımı nasip etti. Allah'tan diliyoruz ki ne kadar zor durumda olsak da, savaşma, direnme gücümüz kaybolmasın. Bizim şu an ne doktora, ne iktisatçıya, ne de mühendise ihtiyacımız var. Müslümanlar'ın yalnız dine ihtiyaçları var. Şu anda biz, bütün mücahitler hedefiz. Bir tek Rusya'nın değil tüm dünyanın hedefidir bu. Biz mal ve toprak kazanmak için savaşmıyoruz. Biz kula kul olmaktan kurtulmak istiyoruz..."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır