kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Chirac sushi için uçak bekletti
İstanbul'da liderler sadece imza atmadı... Clinton haydariye bayıldı, Simitis kuzu şişten şaşmadı, Chirac çiğ balık için koca uçağı bekletti...

AGİT Zirvesi için İstanbul'dan "Rüzgar gibi geçen" dünya liderleri, mükemmel organizasyon çerçevesinde en iyi şekilde ağırlandı.

Gün içerisinde yoğun temaslarda bulunan liderler, konakladıkları 5 yıldızlı otellerdeki suitlerinde de Türk mutfağının binbir lezzetini tatma imkanı buldu. Swissotel, Hyatt Regency, The Marmara, Hilton ve diğer otellerde ağırlanan liderlerin damak zevkleri, Türk kahvesinde birleşti. Hemen hemen tüm liderler, yorgunluklarını Türk kahvesiyle attı. Zirvenin en çok yiyeni ABD Başkanı Bill Clinton olurken, Rusya Federasyonu Başkanı Boris Yeltsin ağzına lokma koymadı. Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac, uçağını bekletme pahasına Swissotel'deki Miyako Restaurant'ta 30 kişilik Fransız delegasyonuyla Japon yemeği yedi.

KİM NE YEDİ?

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu (Hyatt Regency Oteli): Komşumuzun Dışişleri Bakanı, genellikle hafif bir mönü yeğledi. Papandreu Roman kıvırcık salata ve omlet yedi, Türk kahvesi, greyfurt suyu ve Reny marka martini içti.

Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis (Hyatt Regency Oteli): Et medallion ve kuzu şiş yedi. Bira olarak Efes içti, Türk kahvesi ve cappicinoyu tercih etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac (Swissotel): Sıcak tavırlarıyla otel personelini büyüleyen Cumhurbaşkanı Chirac, Miyako Restaurant'ta yemek yiyebilmek için uçağını bekletti. Oldukça sağlıklı beslenen Chirac'ın favorileri Tempura ve Japonlar'ın geleneksel çiğ deniz ürünlerinden oluşan Suşi yemekleri oldu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Boris Yeltsin (Swissotel): Çok kısa kaldığı İstanbul'da resmi davetlerin dışında ağzına tek bir lokma koymadı. Güvenlik nedeniyle yiyecek ve içeceklerini beraberinde getiren Yeltsin, su dahi sipariş etmedi.

ABD Başkanı Bill Clinton (Conrad Oteli): Clinton Ailesi konuklar arasında en iştahlı olan Aileidi. Odalarına üç ayrı kahve makinesi isteyen Clintonlar'dan Hillary kafeinsiz, Bill ise kafeinli kahveyi, Chelsea çayı tercih etti. Odada devamlı taze meyve bulunmasını isteyen Clinton Ailesi, kahvaltıda taze meyve ve peynir çeşitleri ile yağsız yoğurt ve süt, akşam ise çok sevdikleri mezelerden yedi. Cumhurbaşkanı Demirel'in İstanbul'da verdiği davetinden gece 23.30'da otele dönmelerine rağmen meze sipariş eden Clintonlar, en çok dolma, patlıcan salata, ezme ve haydariyi sevdi.

ABD Dışişleri Bakanı Madelline Albright (Conrad Oteli): Sabahları yalnızca çok koyu filtre kahve içen Albright, yediklerine bir damla yağ koydurmadı. Albright'ın favorisi tavuk oldu.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan (Conrad Oteli): Kahvaltıda kızarmış ekmek, peynir ve mısır gevreği yiyen Annan, gecelerini ise sadece salatayla geçiştirdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov (The Marmara Oteli): Aşçısını beraberinde getirdi. Dışişleri Bakanı Kamilov ve kendi odasına Smirnoff votka koydurdu, en çok kuzu pirzola, levrek ızgara ve somon füme yedi.

İtalya Başbakanı Massimo
D'alemo (Swissotel): Kahvaltıda yalnızca kahve içen Başbakan D'alemo, geceleri İstanbul'un büyüsüne dayanamadı. İtalya Başbakanı, otelin diğer konuklarıyla birlikte Boğaz'a karşı bir kadeh grappa içti.

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Havel (Swissotel): Vaclav Havel, hafif yemekleri tercih etti. Havel'i diğer liderlerden ayıran en büyük özellik sürekli buzlu su içmesi oldu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır