kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dali'nin delisi serbest kaldı
Dahi ressam Salvador Dali'nin tablolarına saldıran Muhammed Sevim 1 ayda taburcu oldu

ATATÜRK Kültür Merkezi'nde geçtiğimiz Eylül ayında sergilenen, dahi ressam Salvador Dali'ye ait tablolara saldıran 21 yaşındaki Muhammed Sevim 1 yıl kalmak üzere girdiği hastaneden bir ayda taburcu edilerek serbest bırakıldı.

GARİP GEREKÇE
Kendisine konulan manik depresif teşhisine rağmen yeniden toplum arasına dönen Sevim'in neden serbest bırakıldığı sorusunu, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Arif Verimli "Bize savcılık veya başka resmi makamlar tarafından gelen bir emir olmadığı için kendisini serbest bıraktık" sözleriyle yanıtladı.

Oysa psikiyatrist Doçent Dr. Oğuz Karamustafaoğlu, TCK'nın 46'ncı maddesine göre cezai ehliyeti olmadığı için hapishane konulmayan hastaların en az 1 yıl hastanede yatması gerektiğini belirtti.

SUÇ İŞLERLER
"Manik depresif kişiler nöbet halinde büyük suçlar işleyebilir" diyen Karamustafaoğlu, hastalıkla ilgili şunları söyledi:

"Bu tür kişiler büyük bir aşırılık yaşarlar. Örneğin, cinsellikte aşırılık, iş yapmada aşırılık veya öfkede büyük aşırılıklar ortaya çıkarırlar. Böyle durumlarda, kişilerin kulaklarına sesler gelir. Yani, kendisini Allah olarak görürler. Bununla ilgili bağlantılı halüsilasyonlar görürler. Hatta, çevresindeki insanların hareketlerinde kendilerine karşı bir tepki oluşturduğunu düşünürler. İşte böyle anlarda suç işlenir ".

Flamingo Yolu gibi
Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi bir zamanların en popüler TV dizisi Flamingo Yolu'nu hatırlatmaya başladı. Son dönemin bütün ünlü suçluları neredeyse birbirine bitişik koğuşlarda komşu olarak kalıyor

KARTAL özel tip cezaevine hemen hemen hergün yeni bir ünlü yerleştiriliyor. Son konuğu Adnan Hoca olan cezaevi o kadar doldu ki tıpkı, bir zamanların en popüler TV dizisi olan Flamingo Yolu gibi oldu.

Çok zengin ve güçlü ancak bir kadar da suçlu kişilerin maceralarının anlatıldığı dizinin yerli versiyonuna dönen Kartal'ın ilk konuğu Kumarhaneler Kralı Ömer Lütfü Topal'ın oğlu Murat Topal'dı. İkinci tutuklu ise Bulgaristan'da yakalanan ülkücü baba Kürşat Yılmaz oldu. Cezaevinin açılmasının üzerinden 1 yıl geçtiği şu günlerde Avrasya Feribotu'nu kaçıran Muhammet Tokcan, ünlülerin tetikçisi Yakup Süt, Telekulak Çetesi, Alaattin Çakıcı'nın adamları Mücahit Gözen, Barış Çiftçi, Baybaşlar, Mavi Çarşı sanığı Metin Yamalak, Ağa Cantürk, Yavuz Yavuztürk cezaevinde gün sayıyor. Kartal'ın diğer ünlü sanıkları ise Banker Bako lakaplı Baki Cengiz Aygün, Karagümrük Çetesi'nin ele başları Nuri ve Vedat Ergin kardeşler, Satanist katiller ve Erol Evcil.

DGM tarafından tutuklanarak Kartal Özel Tip Cezaevi'ne gönderilen Adnan Hoca ise şimdilik revirde. Karantina süresi dolduktan sonra koğuşa alınacak olan Adnan Hoca'nın kimin komşusu olacağı merak konusu.

Mehmet ÖZIŞIK - Gülcan DEMİRCİ - Kaan ÖZBEK (SHA)

Neden Kartal tercih ediliyor?
* Son derece güvenli. Nizamiyeden itibaren çok sıkı arama yapılarak içeri girilebiliyor.

*Telefon, silah, kesici alet gibi yasak malzemelerin sokulmaması için sıfır yanılmalı X-Ray sistemi yer alıyor.

*Koğuşlar arasında geçiş yok.

*Çok modern bir cezaevi. 4-6 ve 8 kişilik, iki katlı ve içten merdivenli 76 koğuşu var.

*Koğuşlarda banyo ve tuvalet var. Ayrıca televizyon ve buzdolabı bulundurmak serbest.

*Sadece 510 mahkum kalabiliyor.

*İdari kadro, jandarma ve gardiyanların dışında psikolog, diş hekimi, dahiliye ve hariciye branşlarında doktorlar görev yapıyor.

*Kadın suçlular alınmıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır