kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Deniz Ticaret Odası'ndan DİTAŞ kararına tepki
Özelleştİrme kapsamında bulunan Deniz İşletmeciliği ve Tankerciliği'nin (DİTAŞ) 150 bin DWT'lik Ham Petrol Tankeri İnşa Projesi'nin 1999 yılı programına alınması Bakanlar Kurulu'nca kabul edildi. Bu kararla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Deniz Ticaret Odası, böyle bir kararın piyasadaki rekabeti önleyeceğini belirtti. Deniz Ticaret Odası'nın yazılı açıklaması şöyle: "DİTAŞ'ın kendi tankerlerine öncelik vermesi, serbest rekabet şartlarını bozduğu gibi, armatörlere yeni tankerler inşa ettirmeleri için hiçbir devlet yardımı yapılmazken, DİTAŞ'a tanınan bu olanak serbest rekabet koşullarını ihlal etmektedir." Deniz Ticaret Odası, DİTAŞ'a tanınan bu imkânın, özel sektöre kazandırlıması gerektiğini belirterek, söz konusu kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi.

Delta Mobilya'ya kalite ödülü
Dünyanın en büyük kalite kuruluşularından biri olan HIB Business İnitiative Directions ve JBAN Grubu'nun "Uluslararası Gold Star Kalite Ödülü"ne bu yıl Delta Mobilya layık görüldü. 25 yıldan bu yana verilen ödülü kazanan 4. Türk şirketi olan Delta Mobilya, kendi imalatına rağmen dünya tasarım ve ergonomi devlerini de ürün yelpazesi arasında bulunduruyor.

Wella'dan renkli saç spreyleri
Wella'nın bugüne kadar 7 ülkede satışa sunduğu renkli saç spreyleri şimdi Türkiye'de satışa sunuldu. Kuaförler buz mavisi, kızıl bordo, gümüş ve altın sarısı renklerdeki bu spreylerle ve Wella'nın sunduğu 6 değişik şablon sayesinde deniz atından yıldızlara kadar çeşitli desenlerde saç dövmesi yapabilecekler.

Goodyear'da iki yeni atama
Goodyear Lastikleri'ndeki yeni atamalara göre daha önce Adapazarı Fabrikası Üretim Direktörü olarak görev yapan Bora Selimoğlu, Satış Direktörlüğü görevine, İzmit Fabrika İmalat Direktörlüğü görevini yürüten Can Kurtuluş , Adapazarı ve İzmit Fabrikalarından sorumlu İmalat Direktörlüğü görevine getirildi.

Türkiye'nin geleceği tartışılıyor
GELECEK Bin Yılda Türkiye 2000 Konferansı, 21-24 Kasım arasında İstanbul Çırağan Oteli'nde gerçekleştirilecek. Konferansta Türkiye ekonomisi, olanaklar ve fırsatlar, doğrudan yabancı yatırımlar, portföy yatırımları, özel sektör enerji yatırımları, altyapı yatırımları ve özelleştirme, yatırımların finansmanı, gayrimenkul yatırımları başlığını taşıyan yedi oturum düzenlenecek.

Demir-Halk'tan 9'uncu şube
Halk Bankası ile Demirbank'ın iştirakiyle kurulan Demir-Halk Bank Avrupa'da 9. şubesini açtı. Brüksel'de açılan şube tüm bankacılık işlemlerine ilk ve tek yetkili Türk bankası oldu. Özkaynağı 2 milyar Belçika Frankı'nı aşan Demir Halk Bank, yedi şube ile hizmet veriyor.

Yaşarbank'ta atama
YaŞarbank genel müdürlük görevini, genel müdür yardımcılığını sürdüren Ahmet Mesut Güraylı vekaleten yürütecek. Yaşarbank'ta genel müdür görevini sürdüren Ali Canip Özardalı kısa süre önce istifa etmişti.

Sabancı dünyayı hedefliyor
Arjantİn ve Brezilya'da iki fabrika açan Sabancı Holding, ortağı DuPont ile 21. yüzyıldaki hedeflerini dünya pazarı olarak belirledi. Sabancı Holding'ten yapılan açıklamada, Sabancı ve DuPont'un Arjantin ve Brezilya'daki fabrikalara ek olarak Kuzey Amerika, Almanya ve Güney Afrika'da da kordbezi üretecek tesisler kuracağı ifade edilerek, Sabancı Holding'in Mısır'da kurduğu ve know-how sattığı Nile Kordsa'nın da bu gruba ekleneceği bildirildi.

Vergide tecil gündemden düştü
Maliye Bakanlığı, biriken vergi alacaklarını tahsil etmek için uygulanması düşünülen tecil ve taksitlendirmeyi gündemden çıkardı. Gelirler Genel Müdürlüğü'nde bir süre önce tebliğ taslağı hazırlanan tecil ve taksitlendirme uygulamasına dönük çalışmalar durduruldu. 1 katrilyon lirası özel sektöre ait olmak üzere 2.5 katrilyon lirayı bulan vergi borçlarının tahsili için düşünülen sistemin hayata geçirilmesi için mevcut koşulların uygun olmadığı belirtildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır