kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telefonla İnternet tartışması
Turkport Genel Müdürü Erginsoy, telefon ücretleriyle İnternet'e girmeyi sağlayacak TTNet projesini savundu

Ekonomİ içindeki yeri günden güne büyüyen bilgisayar teknolojilerinde şimdi de İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tartışma konusu oldu.

Türk Telekom Genel Müdürü Fatih Yurdal'ın "TTNet projesi ile Türkiye'nin heryerinden '146' aranarak şehiriçi telefon ücreti tarifesi ile İnternet'e ulaşabilecek" açıklaması, değişik tepkilere neden oldu. Bir kesim bunun haksız rekabet yaratarak ISS'lere darbe vuracağını belirtirken, Türkiye'nin en yeni servis sağlayıcısı Turkport'un Genel Müdürü Ömer Erginsoy, TTNet projesini şöyle savundu:

"Biraz gerçekçi olmak gerektiğini düşünüyorum. Bu olay Türk Telekom'un özelleştirilmesinden sonra ortaya çıkacak bir durumdur. Türk Telekom özelleştirilene kadar geçen süreçte, tüketicinin menfaatine olan uygulamaları eleştirmek bana doğru gelmiyor. Bizim asli işimiz insanları sadece İnternet'e bağlamak değil. Onlara bağlandıktan sonra da bazı hizmetler sağlamamız gerekir. Onun için Turkport'u sadece bir ISS olarak değil, aynı zamanda bir bilgi ve medya portalı olarak kurduk."

TTNet projesinin İnternet'i yurt çapında yayma amacı güttüğünü belirten Erginsoy, hangi sistemin daha avantajlı olduğuna tüketicinin karar vereceğini söyledi. Erginsoy, "Sanırım İnternet sektöründe para kazanmak için şirketlerin biraz daha yaratıcı olması, biraz daha katma değer için çaba sarfetmeleri gerekecek. Bunu becerebilen ileri görüşlü İSS'ler ayakta kalacak" diye konuştu. Erginsoy, TTNet ile üniversite kentlerinde İnternet'i yaymak için önemli bir adım olduğunu da sözlerine ekledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır