kapat

21.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uçakta bomba paniği
Atina'dan İtalya'ya gitmek üzere havalanan Başkan Clinton'ın uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçaktaki yolcuların bagaj ve üzerleri arandı. Ancak ihbar asılsız çıktı

Amerika Başkanı Bill Clinton'ın uçağında 'bomba var' ihbarı dün gece saatlerinde bir anda tüm dünya ajanslarında 'flaş haber' oldu. 22 saatlik Atina ziyaretinin ardından İtalya'ya geçmek üzere havalanan Başkanı taşıyan Air Force One uçağına, kalkıştan kısa bir süre sonra bomba ihbarı yapıldı.

Bomba ihbarının duyulması üzerine uçakta bulunan ve Başkan'ın güvenliğini sağlayan Secret Service (Gizli Servis) ekibi derhal harekete geçti. Başkan Clinton ve ailesi yerlerinden kaldırılarak uçakta bulunan daha güvenli özel bir bölmeye geçirildiler. Başkanla birlikte seyahat eden gazeteci ve bürokratlardan oluşan heyete yerlerinde kalmaları ve ayağa kalkmamaları söylendi.

HERKES DİDİK DİDİK ARANDI
Gizli Servis ajanları herkesi baştan aşağı didik didik aradılar. Çantalar boşaltıldı. Valizler indirildi. İçleri arandı. Uçağın bölümleri tek tek kontrol edildi. 10 dakikalık hararetli aramanın ardından uçağın temiz olduğuna karar verildi. Gündeme bomba gibi düşen haber sonrası Beyaz Saray konuyla ilgili açıklama yapma gereğini hissetti. Başkanla birlikte seyahat eden Beyaz Saray Sözcüsü Joe Lockhart, uçakta olanları doğruladı ve "Gizli Servis ajanlarının bu aramasından uçağa terörist bir saldırı ihtimali olduğunu çıkartabilirsiniz" ifadesini kullandı.

Uçağın temiz çıkması üzerine, programda herhangi bir değişiklik yapılmadı ve Air Force One uçağı planlandığı gibi İtalya'nın Pisa kentine iniş yaptı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır