kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Etsiz 'Ali Nazik' yedi
Başkan'ın kızı Chelsea, Türkiye'deki son gününde ilginç bir kaçamak yaptı. Türk işadamı Sahir Erozan'ın davetini kabul edip, kebapçıya gitti, Gâvurdağı salatası eşliğinde etsiz Ali Nazik yedi.

ABD Başkanı Clinton ve eşi Hillary, Cumhurbaşkanı Demirel'in resmi akşam yemeğindeyken kızları Chelsea ise soluğu Beyaz Saray'dan arkadaşlarıyla Levent'teki Köşebaşı Kebapçısı'nda aldı. Daveti yapan Sahir Erozan adlı Türk işadamıydı. Washington'da bir restoranı olan Sahir Erozan, Chelsea'den onay alınca hemen Köşebaşı'nı arayarak, 10 kişilik rezervasyon yaptırdı.

Saat tam 21.00'de Chelsea ve arkadaşları geldi. Hepsi de Bill Clinton'un metin yazarları ve beyin takımı gençlerdi. Sade giyimi kıvır kıvır açık kumral saçları ve ışıldayan mavi gözleriyle Chelsea, ekibin en genciydi. On kişilik masaya ilerleyen grup sessizce yerleşti. Chelsea'ye yol gösteren ve gece boyunca koruyucu meleği gibi davranan, Hillary Clinton'un bayan danışmanı Kelly Craighead'di. Chelsea'nin solunda yerini aldı. Sağına ise Başkan Clinton'un TBMM'deki konuşmasının yazarı Harvard Üniversitesi mezunu Ted Adams oturdu. Ted ve Chelsea gece boyunca sohbet ettiler. Sohbetin konusu Doğu Felsefeleri ve Türkiye'nin tarihi güzellikleriydi. Masa'daki tek Türk, Washingon'daki Cities isimli restoranın sahibi Erozan'dı.

ÖNCE KAHVE İÇTİ
Chelsea önce orta Türk kahvesi istedi. Kahve hazırlanırken garsonlar rengârenk meze tabaklarını bıraktı. Yıllardır vejeteryen olan Chelsea önce tulum peyniri ile tereyağdan tatmaya başladı. Sonra her mezeden tattı. En ilgisini çeken mezeler patlıcan salatası ve soslu patlıcandı. Sıra Gâvurdağ salatasına gelince çatalı da bir yana atıp, lavaş ekmeklerinden parçalar koparıp bandıra bandıra yemeye koyuldu. Gârsonlar Chelsea'nin Gâvurdağ salatasına olan ilgisini gördüklerinde, salatadan kocaman bir kayık tabakta bir porsiyon daha getirdiler.

SIRA ALİ NAZİK'TE
Masadaki diğer arkadaşları Adana kebap, Ali Nazik ısmarlarken, vejetaryen Chelsea zeytinyağlıları, zeytinyağlı kereviz, sıcak pırasa ve humusu tercih etti. Son olarak etsiz Ali Nazik sipariş etti. Chelsea arkadaşlarıyla sohbet ederken arada bir de bir küçük lavaş parçası kopartıp üzerine tereyağ sürüp tulum peyniriyle yiyordu. Masadaki diğer arkadaşları kırmızı şaraplarını yudumlarken Chelsea, önündeki uzun bardağa doldurulan su ile yetindi. Bu arada dışarıdaki korumalara dürüm siparişi yapıldı.

KÜNEFE YEDİ
Lokantadaki müşterilerin sayısı her geçen dakika artıyordu. Bu arada ünlü besteci Garo Mafyan ve eşi Gülriz Hanım da lokantaya girdiler. Sahir Erozan, Garo Mafyan'ın koluna girerek masaya götürdü ve Chelsea ile tanıştırdı. Bu arada Gülriz Mafyan kolyesini çıkarıp Chelsea'ye hediye etti. Chelsea kolyeyi boynuna taktı. Çok mutlu olmuştu. Ardı ardına teşekkür etti.

Sıra tatlılara geldiğinde masa bu kez de çeşit çeşit tatlılarla donatıldı. Ayva ve kabak tatlısından birer çatal alırken, koca bir porsiyon da künefe ısmarladı. Chelsea künefeden birkaç lokma yedi. Gece yarısına doğru yemek bitip beşi kız, beşi erkek on kişilik grup ayağa kalktığında korumalar da hemen çemberi daralttılar.

Saat 23.50'de Chelsea ve arkadaşları lokantayı terk etmek için ayağa kalktı. Chelsea, Köşebaşı'nın sahipleriyle ve garsonlarla tek tek el sıkışarak vedalaştı, teşekkür etti. Garsonların ricasına kıramayarak birer kare fotoğraf çektirdi. Chelsea dışarı çıkarken, daveti yapan Sahir Erozan 300 dolarlık hesabı ödemek istedi ancak Beyaz Saray danışmanları ödetmedi.

Daveti yapan Sahir Erozan:
Beyaz Saray'da çok yakın arkadaşlarım var. Hillary Clinton'un danışmanı Kelly Craighead çok yakın arkadaşımdır. Chelsea ile de Amerika'da onun aracılığıyla tanıştım. Kendisi çok gençtir ama 30 yaşında bir olgun kadın havası ve bilgi birikimi vardır. Çok doğal, candan ve mütevazıdır. Türkiye'yi çok sevdiğini bana sık sık söyler. Ben de heyetle birlikte geldim. Size ayrıntılı bilgi veremem. Ancak size şu kadarını söyleyebilirim. Bu geceyi ben organize ettim. İstedim ki, Chelsea Türk mutfağını da tatsın. Çok beğendiğini defalarca söyledi. Yemekten sonra otele döndük. Geceyarısını geçmişti. Herkes odalarına çekildi.

Sahir Erozan, eşim Garo Mafyan'ın Amerika'dan arkadaşı. O hemen Garo Mafyan'ı, "İşte Türkiye'nin en önemli bestecilerinden biri" diye tanıttı. Chelsea gülümseyerek elimizi sıktı. Sıcaklığı beni çok etkiledi. Ben de hiç düşünmeden, Bodrum'dan aldığım gümüş göz boncuklu kolyeyi boynumdan çıkarıp kendisine verdim. O kadar sevindi ki, hemen boynuna taktı. Asıl beni şaşırtan ise ertesi sabah sekretaryasının beni arayıp bir kez daha teşekkürlerini bildirmesi oldu. Bu bence küçücük bir misafirperverlik örneğiydi.

Masa komşusu Tezcan Yaramancı:
Yakın aile dostlarımla yemek yiyordum. Chelsea ve arkadaşlarını görünce çok şaşırdım. Tamamen tesadüf eseri oradaydık. 3 masa ötemde oturan Chelsea'nin başkan kızı olduğunu bilmesek, katiyyen inanmazdım. Son derece mütevazı, neşeli, bir gruptu. Hatta aramızda biz ne Cumhurbaşkanı, başbakan kızları gördük diye yorum bile yaptık. Masalarına gitme, tanışma gibi herhangi bir temasımız olmadı.

MENÜMEZELER:
Patlıcan salatası, soslu patlıcan tava, zeytinyağlı kereviz, sıcak pırasa, bamya, humus, domates ezmesi, Gâvurdağ salatası,tulum peyniri, beyaz peynir ve tereyağ.

ZEYTİNYAĞLILAR:
Kereviz, sıcak pırasa

ANA YEMEK:
Etsiz Ali Nazik

TATLI:
Ayva ve kabak tatlısı, künefe

İÇECEK:
Şarap, su ve kahve.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır