kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir ödül, 224 kahraman
TÜSİAD-KalDer Kalite Ödülü'nü kazanan Eczacıbaşı Askaynak, zaferini büyük coşkuyla kutladı. Ödül başarının mimarları arasında elden ele dolaştı

AÇIL SEZEN

TÜSİAD-KalDer tarafından düzenlenen Kalite Büyük Ödülü'nün sonuçları, önceki hafta açıklandı. KOBİ dalında Kalite Büyük Ödülü'nü, Eczacıbaşı Grubu şirketlerinden Askaynak kazandı. Şimdiye kadar hep ödülü alanların isimleri zikredildi, başarıya nasıl ulaştıkları anlatıldı. Ancak bu ödülün asıl sahipleri ödülü aldıklarında, nasıl bir coşku yaşadılar, yöneticileriyle nasıl kucaklaştılar, bunun üzerinde hiç durulmadı. Ama bir ödülün yönetici ile işçiyi nasıl kaynaştırdığı, çalışanların nasıl birer marka bağımlısı haline geldiği, Askaynak'ta bir kez daha gözler önüne serildi.

Kaynak elektrodları, kaynak telleri ve teknolojileri alanında üretim yapan Askaynak, iş mükemmelliği yolculuğuna 1994 yılında başladı. "Bırakınız hayalleriniz uçuşsun" sloganıyla yola çıkan Askaynak, işe güçlü bir kalite kontrol sistemi kurarak başladı. "Kalite mecburiyettir" anlayışıyla toplam kalite yönetimine geçiş yapan Askaynak, özdeğerlendirme ve çalışma takımlarıyla kalite düzeyini yükseltti. Bundan sonraki dönemde etkin iletişim, çalışanların kendi yaptıkları işlerde yönetime katılmaları ve paylaşımcı yaklaşıma yönelen şirket, bunun meyvesini Ulusal Kalite Ödülü ile aldı.

Eczacıbaşı kutladı
Ödül, Askaynak çalışanları arasında bayram havası yaratırken, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı topluluk kuruluşlarından İpek Kağıt ve Vitra'dan sonra Askaynak'ın da Kalite Ödülü'nü kazanmasının kaliteye verdikleri önemi gösterdiğini belirtti.

Bülent Eczacıbaşı, önümüzdeki yıllarda diğer Eczacıbaşı kuruluşlarının da aynı başarıyı göstereceklerine inandığını vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Askaynak çalışanları, kalite yönetimi uygulamasının güçlüklerini ve üstünlüklerini yaşayarak Büyük Ödül sahibi oldu. Bu ödül, kalite yolculuğunda bilinçli ve emin adımlarla ilerlediğinizi kanıtlıyor. Bütünsel Kalite Yönetimi'ndeki hızlı atılımla işinizde sürekli başarıyı güvence altına aldığınıza inanıyorum."

'Sorumluluk getirdi'
Çalışanlarını kutlayan ve hepsine ödül için teşekkür eden Askaynak Genel Müdürü İlkay Bayram ise şunları söyledi:

"Kalite yolculuğumuz, çalışanlarımızın birbirleriyle konuşmasını öğrenmesiyle başladı. Bu ödüle layık görülmenin, onur yanında sorumluluk da getirdiğine inanıyorum. Bütünsel Kalite Yönetimi, bugünkü derin küresel rekabet ortamında küçük ve orta ölçekli kuruluşların varlıklarını sürdürme koşulu haline gelmiş bulunuyor. Bu bakımdan bir yandan mükemmellik yolculuğumuzu artan bir heyecanla sürdürürken, bir yandan da deneyimlerimizi özellikle imalat sanayindeki KOBİ'lerle paylaşmanın bizim için toplumsal bir sorumluluk niteliği kazandığına inanıyoruz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır