kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller'in Güreş planı
DYP lideri Çiller, Kilis Milletvekili Doğan Güreş'i Cumhurbaşkanlığı seçimine sakladı

DYP lideri Tansu Çiller, yarın yapılacak kongre için hazırladığı GİK listesine, Genelkurmay eski Başkanı ve Kilis Milletvekili Doğan Güreş'i almadı. Bu gelişme için DYP kulislerinde, "Çiller Güreş Paşayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlıyor. Güreş'i partiler üzeri tutmak istiyor" yorumları yapılıyor.

Pek çok milletvekiline "GİK sözü" vererek yanında tutmaya çalışan Çiller, hazırladığı bu listeyi il başkanlarına onaylatacak. Ancak bu liste kongre delegelerine ve kamuoyuna "il başkanları listesi" olarak sunulacak. Çiller kurmaylarının, "İşi il başkanlarına bırakın. Listeyi onlar hazırlamış olsunlar. Ne sizin başınız ağrısın, ne de bizim. Listenin il başkanlarınca hazırlandığı izlenimi olursa, delege de sahip çıkar" önerisini kabul etti.

Çiller, muhalif kanada "barış" mesajı vermek için bu kanattan birkaç ismi GİK listesine alacak. Muhalif Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun yanı sıra aynı ilden Çiller yanlısı Mehmet Yalçınkaya'nın da listeye girmesi bekleniyor. Çiller, Antalya'dan da Kemal Çelik ile Salih Çelen olmak üzere 2 milletvekilini GİK'e taşıyacak. İzmir'in de Ufuk Söylemez ve Yıldırım Ulupınar olmak üzere 2 milletvekiliyle GİK'te temsil edilmesi bekleniyor.

Çiller'in kendisine bağlılıklarını koruyan eski Milletvekillerine vefa borcunu ödemek için GİK listesine parlamento dışından 4-5 isim almayı planladığı da öğrenildi. Bu çerçevede Kars eski Milletvekili Sabri Güner'i listesine almayı düşenen Çiller'in, İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaptığı gazeteci Yalçın Özer'i de GİK'e taşıyacağı bildirildi.

Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal da Çiller'in aday isimlerinden...

Şebnem HOŞGÖR.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır