kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Poliste köstebek var
Adnan Hoca'nın, büyük bir gizlilik içinde yapılan operasyonu polisteki köstebeğinden 1 saat önce öğrenerek bazı delilleri yaktığı ortaya çıktı

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar'ın, gözaltına alındığı ve büyük gizlilik içinde gerçekleştirilen baskından bir saat önce haberdar olduğu öğrenildi. Bu duruma sinirlenen İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, polis içindeki köstebeğin bulunması için, İstanbul Emniyeti'ni alarma geçirdi. Bu arada Adnan Hoca ve 3 müridi tutuklanarak cezaevine konuldu. Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ve ANAP lideri Mesut Yılmaz'a gelişmeler hakkında bilgi veren Tantan, bazı delillerin yakılmasına rağmen Adnan Hoca'nın çiftliğinde bazı siyasilerle ilgili önemli sayıda "şantaj kasetleri" ele geçirildiğini bildirdi.

"KASETLERİ YAKTI"
Tantan, şu açıklamayı yaptı: "Baskın esnasında Adnan Hoca'nın çiftlikte hangi noktada kaldığı bilinmiyordu. Sürekli yer değiştiriyordu. Onun için operasyonun kapsamı geniş tutuldu. Sadece kendi kaldığı ev değil etrafındaki şüpheli evlere de baskınlar düzenlendi. Büyük bir gizlilik içinde, büyük bir titizlikle hareket edildi. Ancak eve girildiğinde Adnan Hoca'nın, adamlarının bazı delilleri (şantaj kasetlerini) yaktıkları tesbit edildi. Gizliliğe rağmen Adnan Hoca'nın baskından 1 saat önce bilgi sahibi olduğunu öğrendik. Bu süre içinde yakabildiği kadar delilleri yakmış. Ancak ele geçirilen deliller de hakkında dosya oluşturmaya yetecek kadar önemlidir."

"APO KADAR TEHLİKELİ"
Tantan, "Apo kadar tehlikeli" olarak tanımladığı Adnan Hoca ve ekibinin, çok sayıda siyasi ve ünlüye şantaj yapmak için telefonlarını dinlettiğini bildirdi. Tantan, elegeçirilen şantaj kasetlerinin Adnan Hoca'nın ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdiğini belirterek, yargılama sırasında herkesi şaşırtacak gelişmelerin yaşanacağını ifade etti. Tantan, baskınla ilgili şu bilgileri verdi:

"Büyük bir titizlik içinde baskın planlanmıştı. Baskının tarzı, uygulanan yöntem, çok yerindedir ve doğru olan yapılmıştır. Ama buna rağmen bazı aksaklıklar, istenmeyen hadiseler oldu. Eğer bunların da olmasını istemiyorsak polisin eğitim düzeyini yükseltmemiz lazım. Ne ekersen onu biçersin. Ne verdiysen onu alırsın. "

DGM'YE SEVK
Adnan Hoca'yla 30 müridi, dün İstanbul DGM'ye çıkartıldı. Oktar ile Gökalp Barlan, Altuğ Müştak Berker, Fırat Develioğlu, Arzu Leman Şeref, Hatice Tijen Öztemir, Meltem Arıkan, Alev Ulaşoğlu, Mihrinaz Tuğba Babuna, Mesut Soltay, Turgut Aksu, Uğur Örmen, Hasan Basri Güner, Emre Çalıkoğlu, Ersin Alacadağ, Mehmet Murat Atmaca, Korkut Yasa, Kartal İş, Ufuk Özturgut, Halil Hilmi Müftüoğlu, Burak Sanver, Mustafa Kemal Gül, Emre Nil, Burak Abacı, Murat Terkoğlu, Muhammed Cihat Gündoğdu, Ferkat Terkoğlu, Hüseyin Avni Cem Yücel, Esragül Efeoğlu, Nalan Mahinur Tunalı ve Filiz Karakaş'ın savcıya ifade verdiler.

KARTAL CEZAEVİ'NDE
Adnan Oktar, Fırat Develioğlu, Ferhat Terkoğlu, Uğur Örmen, Emre Nil, Hasan Basri Güner, Halil Hilmi Müftüoğlu, Ufuk Öztürgut, Mustafa Kemal Gül tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. 21 kişi serbest bırakıldı. Nöbetçi 6 Nolu DGM Yedek Hakimliği'nce "haksız menfaat temin etmek amacıyla çete oluşturmak, tehdit, şantaj" suçlamasıyla tutuklanan Adnan Oktar ve Fırat Develioğlu Kartal Cezaevi'ne, Halil Hilmi Müftüoğlu ve Emre Nil ise Bayrampaşa'ya gönderildi. Diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şamil TAYYAR-Veli SARIBOĞA-Salih AYDIN

Babuna kampanyası Adnancı eylemiymiş
Polis dün DGM'ye çıkarılan Adnan Hoca'nın eylemlerinin listesini çıkardı. İlk sırada Dr. Babuna kampanyası geliyor

İSTANBUL polisi Adnan Hoca ve müritlerinin yaptıkları tüm kirli işler birbir ortaya çıkıyor. Buna göre Adnan Hocacılar'ın eylemlerinin ilk sırasında, lösemi hastası Dr. Oktar Babuna için yürütülen kampanya geliyor. Kızkardeşi Mihrinaz Tuğba Babuna da Adnan Hoca'nın evinde gözaltına alınan Oktar Babuna'ya kan bağışı ve yardım toplamak amacıyla yürütülen kampanyanın tüm organizasyonunun Adnan Hoca tarafından yapıldığı saptandı.

Adnan Hocacılar'ın şantaj listesinde ANAP lideri Mesut Yılmaz, DYP Milletvekilleri Meral Akşener ve Celal Adan, bağımsız milletvekili Mehmet Ağar gibi siyasilerle gazeteciler Fatih Altaylı ile Savaş Ay da bulunuyor.

SUÇLARININ DÖKÜMÜ
İstanbul polisi, Adnan Hocacılar'ın eylemlerini şöyle sıraladı:

1- Oktar Banuna kampanyasının organizasyonu.

2- Çalışmalarla elde edilen bilgi, belge ve dokümanların kendi fikirlerine ters düşen kişilere karşı şantaj malzemesi olarak kullanılması.

3- Bazı politikacı, gazeteci ve işadamlarıyla ilgili elde edilen bilgi, belge ve dokümanlar ile bilgisayar ortamında hazırlanan fotomontajların kullanılarak şantaj kampanyası başlatılması.

4- Kurdukları örgütten ayrılanların şantajve tehditle susturulması.

5- Kanunsuz olarak telefon dökümlerinin elde edilerek sorgulamalarının yapılması.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır