kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Köytaş'a kayyum
Alaaddİn Çalışkan'ın sahibi bulunduğu Köytaş Tekstil'e bir hissedarı kayyum olarak atandı. Avukatlar tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada Nazilli'de bulunan fabrikası 6-7 aydır faaliyet göstermeyen, tüm personelinin mağdur olduğu, yönetim boşluğu yaşanan Köytaş'a kayyum atanması zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Açıklamada 30 Mayıs 1999 tarihinde yapılan genel kurulun sahte oylarla davalının lehine sonuçlandığı ve bu toplantının iptaline de karar verildiği ifade edildi. Açıklamada Köytaş'taki süreç şu şekilde özetlendi:

"Köytaş, "örtülü kaynak aktarmaları" sebebiyle ekonomik krize girdi. Ve iktisadi faaliyetini terk etti. SPK'nin suç duyularına istinaden yönetim kurulu başkanı Alaattin Çalışkan'ın halen yargılanması sürmektedir. Köytaş Borsa'da önce gözaltı pazarına alınmış sonra da kapatılmıştır."

Köytaş 1998 yılında yapılan Fransa 98 Dünya Kupası'nda resmi olarak seçilen ve promosyon işlerini yapan 20 firmadan biri konumundaydı. Köytaş ayrıca büyük futbol takımlarını markaları ile ev teskili de üretiyordu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır