kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Air Alfa'ya dava açıldı
Tur operatörü Mehmet Hasançebi, Kombassan Holding'e sattığı Air Alfa'ya 2.3 milyon dolarlık tazminat davası açtı

Sahibi olduğu Air Alfa Havayolu şirketini İslami sermaye ile kurulan Kombassan Holding'e 1996'da satan Mehmet Hasançebi, Charter Sözleşmesi'ne uymayarak zarara uğrattığı gerekçesiyle Air Alfa aleyhine 2 milyon 363 bin dolarlık tazminat davası açtı.

Mehmet Hasançebi, 25 yıl önce Hollanda da tur operatörlüğü yapan Sultan Reizen B.V. isimli şirketi kurdu. Topladığı turistleri taşımak amacıyla da Air Alfa Havayolu şirketini kurdu. Hasançebi, yurtdışındaki vatandaşların parası ile kurulan ve bugüne kadar SPK tarafından çeşitli soruşturmalara uğrayan, yurtdışındaki kuryeleri gözaltına alınarak sorgulanan islami sermayeli Kombassan Holding'e Air Alfa şirketini 1996 yılının Aralık ayında yüzde 20'sini elinde bulundurmak şartıyla sattı.

Air Alfa'nın borçlarının beklenenden fazla çıkması üzerine Kombassan ile yeniden görüşen Hasançebi, elindeki yüzde yirmi hisseyi de 2 milyon 800 bin dolarlık borcuna karşılık yine Kombassan'a devretti. Satış Sözleşmesi'nin en önemli maddesi, Sultan Reizen şirketinin topladığı turistlerin, Air Alfa 2 yıl süre ile taşınmasına ilişkin madde idi. Taraflar, bu amaçla 28 Mart 1997 tarihinde bir Charter (Yolcu Taşıma) Sözleşmesi imzaladılar. Ancak bir ay dolmadan Air Alfa, Hasançebi'ya yolladığı bir yazı ile 28 Mart 1997 tarihli Chaerter Sözleşmesi'ne uymayacağını bildirdi.

YÜKSEL KOÇ (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır