kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
20 Aralık'a kadar anlaşma tamam
Devlet Bakanı Recep Önal, IMF ile stand-by anlaşmasının 20 Aralık'ta tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi

Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, IMF'den, stand-by anlaşması çerçevesinde alınacak mali desteği artırmayı amaçladıklarını söyledi. Stand-by anlaşması için 20 Aralık tarihinin öngörüldüğüne işaret eden Önal, "Sonuçta IMF ile ilişkiler konusunda herşeyin yolunda ve çok uyumlu şekilde ilerlediğini söyleyebilirim'' dedi. Devlet Bakanı Recep Önal, IMF ile ilişkiler ve Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, mali desteğin artırılması konusunda başarılı olacaklarını ifade etti.

Devlet Bakanı Önal, IMF'den alınacak mali destekle ilgili şunları söyledi:

"IMF bize diyor ki, (bizim orada ağzımız yandı, biz bundan sonra, mali yardım yaparken, kendi statümüzdeki kurallarımızı aşmamaya özen göstermek istiyoruz.) Biz de, bakın bizim ekonomik programımız gerçekçi, bize dışarıdan hiçbirşey empoze edilmeden kendiliğimizden yapısal bazı önlemleri alıyoruz. Deprem olmasına rağmen Meclis'in nasıl çalıştığını gördünüz."

Önal, 3 yıllık bir program için, 4 milyar dolarlık bir fon ortaya çıkıyor. Sorunlarımızı hızlı çözebilmemiz ve işimizi gereği gibi yapmamamız gerekiyorsa, bunu katlamam gerekiyor. Şimdi IMF ile bunu konuşuyoruz ve göreceksiniz bunu başaracağız" şeklinde konuştu.

KONU ARTIK SİYASİ
Bakan Önal, IMF'den mali desteğin artırılması konusunda Başbakan'ın da devreye girdiğini hatırlatarak, "biz şimdi, artık bunun teknik yönü kadar siyasi tarafıyla da ilgiliyiz" ifadesini kullandı.

Önal, Türkiye'nin finans piyasalarından borçlanma imkânını vade ve faiz açısından daha uygun koşullu hale getirmek için, üç yıllık bir anlaşmayı istediklerini kaydetti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır