kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Simitis: AB yolunda desteğimiz sürecek
Ecevit ve Simitis'in görüşmesinde depremden, Kıbrıs'a, Ege'den AB'ye kadar birçok konuda oluşan olumlu ortamın sürdürüleceği teyit edildi

BaŞbakan Bülent Ecevit, dün AGİT Zirvesi için İstanbul'a gelen Yunanlı meslektaşı Kostas Simitis ile görüştü. Çırağan Sarayı'ndaki 45 dakikalık görüşmeden sonra iki lider ayrı ayrı açıklama yaptı. Simitis, ilk kez görüştüğü Ecevit'e "Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yolunda ilerlemesini destekliyoruz. Türkiye ile AB ilişkilerinin şartlı olmasını istememiz de art niyet değil, iyi ilişkileri güvence altına almak istiyoruz" dedi. Simitis basın açıklamasında ise, Türkler'in, tıpkı Yunanlılar gibi dostluk ve işbirliği istediğini ve liderlerin de bu olumlu ortamdan yararlanması gerektiğini belirtti.

Ecevit, Simitis'e, "Türkiye'nin Yunanistan'ın toprak bütünlüğünde hiçbir emeli bulunmadığını" söyledi. Kıbrıs sorununun Türk-Yunan ilişkilerine yüklenmemesi gerektiğini de belirtti. Ecevit, Türkiye ve Yunanistan'ın "doğal afetlere karşı ortak faaliyetler" önerisinin BM tarafndan oylamaya sunulacağını söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır