kapat

19.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AGİT zirvesinden notlar
* Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya'nın Çeçenistan'a yönelik askeri saldırılarına son vermemesi halinde AB'nin, Moskova'ya yapılacak yeni yardımların askıya alınmasını gözden geçirmesini istedi.

* Sırbistan Yenilenme Hareketi Başkanı Vuk Draskoviç, ülkesine uygulanan ambargonun, Sırp halkının tamamını cezalandırdığını belirterek, Batılı liderlere, Yugoslavya'ya uygulanan ambargonun kaldırılması çağrısında bulundu.

* Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile Ermenistan Devlet Başkanı Robert Koçaryan, ABD Başkanı Bill Clinton'ın girişimiyle dün akşam biraraya geldi. Aliyev ile Koçaryan, yarın imzalanması öngörülen İstanbul Şartı'nda Yukarı Karabağ sorununa yapılacak atıf konusunda görüş alış verişinde bulundular.

* Amerika Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, bazı dışişleri bakanlarıyla kahvaltı yaptı. Albright, Batılı ülkelerden, gelecek yılın başında, Balkanlar'daki mali konuların görüşülmesi için bir konferans düzenlemelerini ve söz verdikleri mali yardımları yapmaları gerektiğini söyledi.

* Sabahki açılış oturumu için önce başka kapıdan toplantı salonuna giren Yeltsin, Clinton'ın geldiğini farkedip yeniden giriş kapısına yöneldi. Ancak, yetkililerin uyarısı üzerine geri döndü.

* Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu sabahki oturum öncesinde bekleme salonunda karşılaştıkları Amerika Başkanı Clinton ile 5 dakika görüştükten sonra içeri girdiler.

* Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, toplantıyı masaya tokmak vurarak saat 09.20'de açtı. Demirel'in 53 ülke liderini ağırladığı açış konuşması yaklaşık 5 dakika sürdü.

* Rusya Devlet Başkanı Boris Yeltsin'in toplantı salonuna girişi sırasında Kazak, Ukraynalı ve Rus delegelerin ayağa kalkması üzerine Yeltsin eliyle "oturun" işareti yaptı.

* Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Romano Prodi, Rusya'dan Çeçenistan'da sürdürdüğü askeri operasyonlarını durdurmasını istedi.

* Başbakan Bülent Ecevit, AGİT zirvesi nedeniyle İstanbul'da bulunan meslektaşları Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ardından da Hollanda Başbakanı Willem Kok ile biraraya geldi.

* AGİT zirvesi çerçevesinde biraraya gelen sivil toplum örgütleri, insan hakları ile ifade, düşünce ve basın özgürlükleri gibi alanlarda ilerleme sağlanması çağrısında bulundu. Sivil toplum örgütleri, kabul ettikleri bir deklarasyonla, AGİT zirvesine katılan ülkelere bu konudaki taleplerini aktardı ve taleplerinin hayata geçirilmesini istedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır