kapat

15.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erbakan, Adnan Hoca'ya sahip çıktı
Erbakan'ın dolaylı olarak denetiminde bulunan Milli Gazete, Adnan Hoca operasyonunu 'iftira ve karalama kampanyası' olarak niteledi

Adnan Oktar'ın fahri başkanı olduğu Bilim Araştırma Vakfı ve üyelerine karşı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 37'si kadın 82 müridin sorgusu sürerken, radikal dinci kesimin sesi Milli Gazete olayı baştan sona bir "hukuksuzluk" olarak niteledi. Gazetede dün yer alan olaya ilişkin haberde, "Hiç bir suç isnat edilememesine rağmen gözaltına alınanlar arasında gazetemiz yazarı Gülay Pınarbaşı'da bulunuyor" denildi. Gazete "bir takım medya"da çıkan haberlerin de Bilim Araştırma Vakfı (BAV) tarafından yalanlandığına yer verdi. Gazete, vakfın yaptığı, "BAV'ın kanun dışı uygulamaları yoktur ve üyeleri devlet için çalışan vatanseverdir" açıklamasını da kesintisiz okuyucularına aktardı.

FATİH FAKTÖRÜ
Radikal İslamcı diğer gazeteler Adnan Hoca'ya mesafeli dururken, Milli Gazete'nin böyle destek vermesi, akla siyasi yasaklı Necmettin Erbakan ve oğlu Fatih'i getirdi. Erbakan'ın oğlu Fatih, Adnan Hoca'ya yakınlığıyla tanınıyor. Fatih Erbakan'ın en yakın arkadaşları da Adnan Hoca'nın müritleri.

Gözaltındakiler
1- Gözde Aydoğan

2- Melisa Baykal

3- M. Betül Boyultan

4- Tijen Özdemir

5- Arzu Şeref

6- Meltem Arıcan

7- Naci Banu Güven

8- Elif Kıral

9- Beyza Buyal

10- Gülgün Gülten

11- Muazzez Arık

12- Gülay Pınarbaşı

(Milli Gazete yazarı)

13- Didem Rahvancı

14- Ebru Yılmaz

15- Aylin Atmaca

16- Ayça Gökçaylar

17- Banu Şerel

18- Feza Altunç

19- Aylin Kocaman

20- Selma Sevda İnal

21- Alev Ulaşoğlu

22- Mine Kalca

23- Banu Fesih

24- Elvan Şahin

25- Aylin Sarıgül

26- Zeynep Havli

27- A. Tuğba Babuna

(Oktar Babuna'nın kızkardeşi)

28- Fulya Vanioğlu

29- Ebru Akgüzer

30- Müge Öğütçü

31- Lidya Diom Lirer

32- Ece Koç

33- Şebnem Biratlı

34- Aslıhan Hertel

35- Didem Volkan

36- M. Kemal Gül

37- Mesut Sağıroğlu

38- Tolga Horoz

39- Ömer Horoz

40- Mesut Seltaş

41- Turgut Aksu

42- Cemal Mithat Volkan

43- Mehmet Aydın Volkan

44- Tahsin Aktaş

45- Uğur Ölmen

46- Atilla Murulse

47- Turgut Bora Bayatlı

48- Ersen Alacadağ

49- Tolun Yavaş

50- Hasan Basri Güner

51- Serbülent Özgiray

52- Adem Şerif

53- Emre Çelikoğlu

54- Ersin Alacadağ

55- M. Murat Atmaca

56- Mehmet Enderbolu

57- Seçim Köse

58- İlhami Taş

59- Ali Suat Kütahyaoğlu

60- Korhan Yasa

61- Kartal İş

62- Fırat Develioğlu

63- Ufuk Öztuğrul

64- Halil H. Muştuoğlu

65- Burak Şamar

66- Adnan Tıraoğlu

67- Ali Herçamcı

68- Gökalp Barlas

69- Murat Göknal

70- E. Mehmet Özoğuz

71- Mehmet Ertan Mazcı

72- Altay Müjdat Borkut

73- Nihat Balaban

74- Yakup Balaban

75- Emre Nil

76- Burak Abacı

77- Cem Sedat Altan

78- Murat Türkoğlu

79- Ferhat Türkoğlu

80- Murat Cihat Gündoğdu

81- Ali Talim

82- B. Selçuk Atmaca

83- Rıza Piltenteracüz

84-Adnan Oktar

(Vakfın başkanı)

İşte Adnan Hoca'nın kadınları

Adnan Hoca, vakıf üyelerinin şık ve pahalı giyinen zengin gençlerle, güzel ve seksi mankenlerden oluşmasına gayret etti. Hoca'nın çevresinden yakışıklı gençlerle, güzel mankenler hiç eksik olmadı. Sık sık bu mankenlerin adının karıştığı seks skandalları patlak verdi. Zaman zaman bu mankenlerin şantaj için başkalarıyla seks yapmaya zorlandığı iddiaları ortaya atıldı.

PINAR'IN ÖYKÜSÜ
Bu mankenlerin en ünlülerinden biri de Gülay Pınarbaşı'ydı. Son operasyonda gözaltına alınanlardan biri olan Pınarbaşı, asıl ününü iç çamaşırı defilelerinde yaptı. Başka mankenlerin giymeyi çekindiği iç çamaşırlarını büyük bir cesaretle giyen Pınarbaşı, tarikata girdikten sonra inanılmaz değişti. Mankenliği bıraktı, başını örttü, vakfın yönetim kademesinde görev aldı. Kısa bir süre sonra da Erbakan'ın denetimindeki, Milli Gazete'de köşe yazarı olarak çalışmaya başladı.

Henüz Adnan Hoca'nın içyüzünün bilinmediği dönemde Pınarbaşı'dan başka mankenler de Adnan Hoca'nın çevresinde yer aldı. Dönemin ünlü mankenleri, nasıl bir batağa düştüğünü farkedince Adnan Hoca'yı terketti.

Adnan Hoca'nın güzel kadınlara düşkünlüğü polisin de dikkatinden kaçmadı. Mali Şube yetkilileri özellikle genç ve güzel kızların hedef olduğunu belirterek, "Genç ve yakışıklı müritleri aracılığı ile genç kızları kandırıp, cemiyetlerine dahil ediyorlar. Bu konuda tüm aileleri uyarıyoruz" dedi.

Hocacılar ne diyor?
Adnan Hoca'nın başkanlığını yaptığı Bilim Araştırma Vakfı, son operasyonlar üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada özetle şu iddialara yer verildi:

EVLER ADNAN HOCA'NIN DEĞİL:
Operasyonda basılan saray benzeri bina ve çiftlik, Adnan Hoca'ya ait değil. Bu binaların mülkiyeti vakfın zaten varlıklı olan farklı üyelerine ait bulunuyor. Operasyonun düzenlendiği gece Adnan Hoca bir sohbet için Beylerbeyi'ndeki evde konuşmacı olarak bulunmaktadır.

OSMANLI-TÜRK KÜLTÜRÜ:
Gerek Beylerbeyi'ndeki evde ve gerekse Silivri'deki çiftlikte bulunan eşyalar milli kültürü ayakta tutacak bir sanat anlayışını ortaya koymaktadır. Heykel, tuğra, ferman ve varaklı eşyaların var olması, seviyesizlikten değil, Osmanlı-Türk kültürünün ihtişamını hatırlatmak amacıyla yerleştirilmiştir.

ŞANTAJ KASETLERİ:
Gizli çekilmiş kasetlerle bazı kişilere şantaj yapılması iftiradır. Bu konu bir şaiyadan ibarettir. Operasyonda el konulan video kasetler ve bilgisayar disklerinde böyle görüntülerin olmadığı görülecektir. Eğer Bav'ın şantaj kasetleri kullandığını iddia eden varsa, bu kasetleri alıp yayınlamalıdır.

SEKS PARTİLERİ:
Vakıf üyesi hanımların hepsi, iffetlerine son derece düşkün, onurlu, şerefli ve dindar insanlardır. Hiç bir gayri ahlaki davranışa asla tevessül etmez, böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmezler.

KOKAİN İDDİASI:
Adnan Oktar pek çok gence vatan sevgisi ve güzel ahlak aşılamıştır. 1991 yılında yapılan baskında Adnan Hoca'nın kanında kokain çıkmasının aslı şudur: Kokain, Adnan Hoca gözaltındayken kendisine verilen yiyecek ve içeceklere karıştırıldı.

SUÇ UNSURU YOK:
Cumhuriyet tarihinin en büyük polis operasyonu gerçekleştirimiş, 2 bin polis onlarca evi basmış, bu evlerdeki her türlü evrak ve önemli eşya toplanmış ama bunların içinden tek bir suç unsuru bile çıkamamıştır. Suç yoktur ama ilanla, davetle hatta tehditle oluşturulmak istenmektedir.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır