kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Tehlikeli rakip

2000 Avrupa Şampiyonası'nda çok zor bir takımla eşleştik. Dublin'de oynayacağımız rakibimiz çok tehlikeli. Yugoslavya ile oynayıp 2-1 kazandıkları maçın tamamını kasetten birkaç kez izledim.

İrlandalı oyuncuların % 0'ı İngiltere'de oynuyor. Dolayısıyla bir İngiliz takımıyla oynayacağız diyebiliriz. Kaleyi Alan Kelly koruyor. Refleksleri iyi, yan toplarda etkili. Sheffield United'da oynuyor. M.United'li Dennis İrwin hücuma iyi çıkan bir savunmacı. Liverpool'lu Staunton da hareketli bir sol kanat adamı. Ama İrlanda-Yugoslavya maçında soldan gelen ortada Kovaçeviç'e kafayla attırdığı golde, hatası büyüktü. Stoper Cunningham'ın hava hakimiyeti yüksek. Korner ve ölü toplarda tüm İngilizler gibi kafayla gol kovalıyor.

En tehlikeli oyuncu Keane
Gary Breen risksiz bir libero. Coventry'de oynuyor. İrlanda'nın en tehlikeli 3-4 oyuncusundan biri Manchester Cityli Mark Kennedy. Sol ayaklı ama sağda oynuyor. Sol ayağıyla içeri girip müthiş şutlar attığı Yugoslavya maçında böyle nefis bir gol kaydetti. Denizli'nin onu sol tarafta sağ ayağı iyi bir oyuncuyla kontrol etmesi gerekiyor. Aklımdan F.Bahçeli Tayfun geçti. Ortada Manchester Unitedli Roy Keane çok hareketli. Müthiş presi var. İrlanda'nın en büyük yıldızlarından biri. Forvette genelde 34'lük Quinn oynuyor. Hava hakimiyeti müthiş. Ama fizik gücü iyi değil. İrlanda'nın en tehlikeli ismi 19 yaşındaki Robbie Keane. Coventry'de oynuyor. Çabuk ve golcü. O girince İrlanda'nın oyun tarzı değişiyor.

Taktik cambazı Denizli
Cascarino ve Quinn'i 1990 Dünya Kupası'ndan hatırlıyorum. İrlanda genç yıldızlarıyla zor bir takım. Denizli'nin rakip sahada önce durdurup kontraatakla sonuca gideceğini sanıyorum. 2000 Avrupa Şampiyonası için Milli Takım'ın ve Denizli'nin başarıları ortada. Özellikle "Taktik Cambazı" Denizli'ye çok güveniyorum.

Hatırlarsak 2000 Avrupa Şampiyonası Belçika ve Hollanda'da olacak. Hollanda, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Norveç, İsveç, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Romanya, Yugoslavya, Portekiz finallere kalmayı garantiledi. Danimarka, Slovenya, Ukrayna, İngiltere, İsrail, İrlanda, İskoçya ve Türkiye'den 4 takım daha finallere katılacak.

'Denizli'nin Aslanları' bu başarıyı yaşatacaktır. İyi konsantre olursak İrlanda'yı aşarız. Yeter ki, oyuncuların morali iyi olsun.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır