kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA Adete karşı Prozac
DEPRESYON tedavisindeki anahtar ilaç bu kez yeni bir sorunun tedavisinde kullanılacak. Federal sağlık yetkilileri, Prozac'ın regl (âdet) öncesinde ortaya çıkan sorunları tedavi etmek için kullanılabileceğini onayladı. Doktorlar âdet zamanı öncesinde aşırı sinir, heyecan ve saldırganlık gibi tutumların Prozac ile değişebileceğini vurguluyor. Adet dönemi öncesinde kadınların vücut ve beyin kimyasının değiştiği, Prozac'ın ise bozulan bu kimyasal dengenin yeniden kurulmasına yardımcı olduğunu bildiriyor.

Hiper aktivite çikolotası
ÇOCUKLARDAKİ hiper aktivitenin ardında, aldıkları gıdaların da olabileceği bildirildi. Ritalin adındaki ilaçla tedavi edilen çocukların bu davranış bozukluklarına yedikleri yiyeceklerdeki suni boyalar, çikolata, süt veya buğday ile mısırın yanısıra tomates ile kayısı ile sebzelerde bulunan salisilatın neden olabileceğini ileri sürüyor. Ancak doktorlar anne ve babaların bu yiyecekleri çocuklarına verirken dikkatle izleyerek hangi gıda maddesinin çocukta davranış bozukluğuna yol açtığını tesbit edebileceklerini vurguluyor.

Depresyonlu kalp krizi
ÖZELLİKLE depresyon geçiren kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanması durumunda ölüm riskinin çok arttığı belirlendi. 60 yaş üzerinde ve 119 kişi üzerinde yapılan iki yıllık araştırmada depresyon geçiren kişilerin yüzde 25'inin kalp kirizi sonucu öldüğünü ortaya koydu. Bu nedenle konu üzerinde çalışan uzmanlar özellikle doktorların kalp rahatsızlığı çeken hastalarını tedavi ederken bir de depresyon geçirip geçirmediğini tesbit edip yazacakları reçeteleri bu duruma göre düzenlemeleri öneriliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır