kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezaryenle doğum "Klasman dışı"
31 Aralık gecesi doğurmak için kolları sıvayan hamile adaylar çoğaldı. Ancak sezaryen ile yapılacak doğumlar "hileli" sayılacak ve 'milenyum bebeği' olarak tescil edilmeyecek

Mart ve Nisan ayının başında bazı aileleri saran hummalı çalışmalar yerini meraklı bekleyişe bıraktı. Milenyum bebeğine sahip olmak için büyük çaba sarf eden ailelerin kafasını şu sıralar kurcalayan tek soru ise şu: Acaba çocuğumuz 2000 yılının gecesi doğacak mı? Birçoğunun olayı bilimsel veriler ışığında değerlendirip matematik hesapları yaparak çalışmalara milenyum gecesinin 9 ay 10 gün öncesinde başladığı ailelerin en büyük hedefi çocuklarını tam yeni milenyuma girilirken dünyaya getirmek.

SEZARYEN GEÇERSİZ
Bazı aileler işi çocuklarının o gece doğmaması durumunda bu yolda bir nevi hile sayılabilecek sezaryan yöntemine başvurmayı kararlaştıracak kadar ileri gitmiş durumda. Bu yolda her şeyi mübah gören birçok aile tam milenyum anına denk gelebilecek şekilde çoçuklarının sezaryen ile dünyaya gelmesini istiyor.

Bazı kuruluşların doğacak olan 'Milenyum çocuğuna' hediye ve para ödülü verecek olması yarışın kızışmasında en etkili faktör. Ancak yarış ne kadar kızışırsa kızışsın, sezaryen hile olarak kabul edildiği için dünyaya gelen çocuk, ikibin bebeği sayılmayacak. Sezaryen ile dünyaya gelecek "millenyum çocuğu" da klasman dışı olacağı için ödüllerden faydalanamayacak.

DOKTORLAR DA UYARIYOR
Doktorlar da sezaryen ile Milenyum çocuğu sahibi olmanın sağlıksızlığına dikkat çekiyorlar. Her isteyenin sezaryen ile çoçuk sahibi olamayacağını balirten uzmanlar sezaryenle çocuk sahibi olmak için belli koşulların oluşması gerektiğini söylüyorlar. Amerikan Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gökçe Ergün "Sezaryenle doğum için belli koşulların oluşması gerekiyor. Çünkü bu yöntem anne ve çocuğun sağlığı tehlikeye girdiği zaman yapılıyor. Keyfi bir uygulama değil; tıbbi müdahaledir" diyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır