kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2. Topal operasyonu
İstanbul Mali Şube, Ömer Lütfü Topal'ın muazzam kayıp serveti ile ilgili önceki sabah düzenlediği seri operasyonlarda birçok kişiyi gözaltına aldı

Başbakanlık Mali Suçlar Araştırma Kurulu, 1996'da öldürülen "Kumarhaneler Kralı" Ömer Lütfü Topal'ın 20 milyar dolar civarındaki kayıp servetini bulabilmek için başlattığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma raporunda, Topal'ın kumarhaneleri ve şirketleri aracılığı ile günde 3 milyon dolar (1.5 trilyon lira) gelir elde ettiği belirtildi. Başbakanlık Mali Suçlar Araştırma Kurulu'nun hazırladığı Ömer Lütfi Topal raporunda, özetle şunlar yer aldı:

TRİLYONLUK HESAPLAR
Topal ailesi, günde 3 milyon doları bulan bu muazzam geliri önce gayrimenkul alımı, daha sonra da kurdukları Emper Menkul Kıymetler aracılığı ile borsada değerlendirdi. Kumar geliri, Ömer Lütfi Topal'ın Mali İşler Sorumlusu Ahmet Kara adına açılan banka hesaplarında tutuldu. Ahmet Kara adına açılan sadece bir banka şubesindeki hesapta, 1996 rakamları ile ayda 3 ile 5 trilyon lira arasında para hareketleri belirlendi.

PARALAR KAÇIRILDI
Ancak, "Kumarhaneler Kralı" Topal 1996'da öldürülmeden birkaç ay önce, ailenin ve şirketlerinin bütün banka hesaplarındaki ve borsa aracı kurumlarındaki paraları çekildi. Daha sonra da çekilen bu paralar, esrarengiz bir biçimde birdenbire ortadan kayboldu. Topal'ın oğlu Murat Serdar Topal'ın suç şebekesine karşı başlatılan operasyonlarda, bu paranın bir kısmının Amerika'da bazı hesaplara transfer edildiği, yurt içinde kalan paranın ise dolara çevrilerek gizlendiği ortaya çıktı.

ALTINTAŞ GÖZALTINDA
Mali Suçlar Araştırma Kurulu, bu raporu İstanbul Mali Şube Polisi'ne gönderdi. Yapılan değerlendirmenin ardından Mali Şube ekipleri, önceki sabah Ömer Lütfi Topal'ın mirasçılarına yönelik 2'nci Topal operasyonunu başlattı. Bu operasyonlar sırasında, aralarında Ömer Lütfi Topal'ın imam nikâhlı eşi Birsu Hilal Altıntaş'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mali Şube Polisi, Emper Menkul Değerler'in bütün defterlerine de el koydu. Topal'ın para işlerini takip eden Ahmet Kara ise her yerde aranmaya başlandı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır