kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Evcil'in 2 yüzü
Tefeci Nesim Malki'yi öldürttüğü gerekçesiyle tutuklanan Erol Evcil, yaşamı boyunca iki farklı kimlik taşıdı; "Köylü Erol" ve "Kral Evcil."

Erol Evcil, Bursalı, "kendi halinde" bir ailenin 3 çocuğundan biri. Annesi de babası da Çepni Köyü'nde yaşıyor. Ablası Remziye, annesi gibi başörtülü mazbut bir kadın. Kız kardeşi Gülderen ise anne ve babasıyla köyde yaşıyor. Evcil ise bu ailenin tam tersi bir hayat sürdü. 1983'te yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü 3. sınıfından ayrılan Evcil, ticarete girdi. Bu onun hayatının dönüm noktası oldu. Kendini tamamen işine verdi. Hırsı, onu kısa sürede "Zeytin Kralı" yaptı. "Öğrenci Erol" olarak ayrıldığı köyüne, ilk gelişinde elden düşme bir Ford'u, patron olarak gelişinde ise 600 SEL Mercedes'i vardı. Henüz 30 yaşındayken, milyon dolarları, uçakları, Gülben Ergen gibi ünlü sevgilileri oldu; çok kazandı, çok harcadı ve lüks içinde yaşadı. Daha fazla kazanmak için bankalardan usulsüz krediler aldı, tefecilere borçlandı, "O ölmese ben biterdim" diyerek cinayete bile azmettirdi. Şimdi tutuklu... Ailesi ise, yine onun eski ve farklı yaşam tarzını sürdürüyor... Gülkan KESKİN

Evcil'in yakalanması özel bir çalışma
BURSA Emniyet Müdürü Aydın Genç, Erol Evcil'in yakalanmasının tamamen "özel bir çalışma" sonucunda gerçekleştirildiğini belirterek, "Erol Evcil'in yakalanmasında herhangi bir muhbir veya bu yönde bir bilgi alımı cihetine kesinlikle gidilmemiştir" dedi. Genç, yazılı açıklamasında, bir gazetenin manşetten yayınladığı "125 milyarlık ödül yakalattı" başlıklı "haberin tamamen asılsız, hiçbir mesnede dayanmayan ve kendisiyle en ufak bir görüşme yapılmadan yayınlanan bir haber olduğunu" savundu. Genç, şunları kaydetti: "Bursa'ya daha yeni atanmam nedeniyle önceden tanımadığım hiçbir işadamı ile görüşmemin imkansızlığı ortadadır. Evcil'in yakalanma olayı tamamen özel bir çalışma neticesi gerçekleştirilmiştir. Bunun dışındaki tüm çıkan haberler yalandır, ispatı imkansızdır. "

Çürük ve morluklar
EVCİL, 7 gün sorgulandıktan sonra, sevk edildiği İstanbul DGM'de ifadesi alındı ve önceki gün Adli Tabiplik'te sağlık konrolünden geçirildi. Kontrolde, Evcil'in vücudunun çeşitli yerlerinde kaba dayağa bağlı çürük ve morluklar belirlendi. Tabiplik tarafından 5 günlük rapor verilen Evcil'in, ayağındaki aksamanın 7 gün boyunca sürekli oturarak ifade vermesinden kaynaklandığı söylendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır