kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Susturdular
Fethiye'de Nesim Malki cinayetinin kilit ismi Mehmet Sümbül olduğu iddia edilen uzun boylu, iri yapılı ve saçları dökülmüş bir erkek cesedi bulundu

MARMARİS Fethiye arasındaki Ortaca mevkiinde yaklaşık 13 gün önce bulunan cesedin Malki cinayetinin kilit isimlerinden Mehmet Sümbül'e ait olabileceği bildirildi. Bursa'da oturan ailesi ve avukatı İzmir adli Tıp Morguna kaldırılan cesedi teşhis için İzmir'e gitti. Marmaris'te yaklaşık 15 gün önce öldürüldüğü belirlenen bir erkek cesedi bulundu. Uzun boylu, iri yapılı ve saçları dökülmüş bir erkeğe ait cesedin yaklaşık bir aydır kayıp olan Mehmet Sümbül'e ait olabileceği kuşkusu doğdu.

İzmir polisi adlı tıp morguna kaldırılan cesedin kayıp olan Mehmet Sümbül'e benzemesi üzerine durumdan Bursa Polisini haberdar etti. Sümbül'ün ticari davalarına bakan avukat Aşkın polisin tarifi üzerine "evet o olabilir" dedi. Aşkın iri yapılı uzun boylu ve saçları dökük bir erkeğe ait olan cesedi tam olarak teşhis etmek için Sümbül'ün ailesiyle birlikte dün gece İzmir'e gitti. Mehmet Sümbül, İstanbul 6 No'lu DGM'de görülen davada, "cürüm işlemek için oluşturulan teşekküle üye olmak", "bu teşekkülün tehdit gücünü kullanarak menfaat temin etmek", "sahte kimlik kullanmak" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 9-18 yıl hapis istemiyle yargılanırken 13 Eylül'de yapılan ilk duruşmada tahliye olmuştu. İstanbul'daki avukatı ve yakınlarını ziyaret etmek için 16 FB 402 plakalı özel araçla 7 Ekim'de evinden ayrılan Sümbül, bir gün sonra ailesini aradı, ondan sonra da kendisinden haber alınmadı. Bu kayıp olayı üzerine, Sümbül'ün ailesi Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne ve Cumhuriyet Savcılığına başvurmuştu.

KRİTİK İFADE
Mehmet Sümbül'ün Malki cinayeti ve Evcil bağlantısında kilit isim olmasının nedeni ise polise verdiği ifadeydi. Sümbül bu ifadede Evcil'in Malki'nin öldürülmesini azmettirdiğini anlatmıştı. Daha fazla bilgi vermemesi için susturulduğu sanılan Sümbül'ün ifadesi şöyleydi:

"Bir gün Şükrü Elverdi'nin bürosuna gittim. Şükrü bana 'olayı duydun mu' dedi. Neden bahsettiğini anlamadım. Sonra biraz sıkıntılı olarak, 'Bunu istememiştik, istemeden oldu, bizi tersleyince olay böyle gelişti' dedi. Sonra 'bana kızmayacaksan, her şeyi anlatacağım' dedi ve şöyle konuştu: 'Bir gün Erol Evcil benimle Burhanettin Türkeş'i yanına çağırarak Nesim Malki isimli iplikçinin kendisini borçlarından ötürü sıkıştırdığını, borcunu ödemezse fabrikasına icra koydurtacağını söyledi.

"BİZİ TERSLEDİ"
Bizden Malki ile görüşerek bu borcun ertelenmesi için baskı yapmamızı istedi. Burhanettin Türkeş ve Oğuz Işıklı ile birlikte Malki ile görüşmek üzere çeşitli girişimlerde bulunduk ama bizi tersledi. Bir gün Malki'yi Bursa'ya gelişinde takip ettik. Konuşmak için arabasını durdurmaya çalıştık. Durmadı. Olay yerine kadar geldik. Kırmızı ışık yandı. Oğuz sinirlenerek, 'Bu adam bizi ciddiye almıyor, bu adamı vurmak' lazım dedi. Ben karşı çıktım. Burhanettin ise tereddütte kaldı. Oğuz arabadan inerek Malki'nin otosuna gitti. Silahıyla 10 ele yakın ateş etti. Burhanettin de 3-4 el sıktı." Sümbül polisteki ifadesine şöyle devam etmişti: "Şükrü bana Erol'un mağduriyetlerini gidermek için kredi ayarlaması yapacaklarını söyledi. Şükrü Elverdi'nin sahibi olduğu Burimpeks adlı şirket üzerine 150 milyar liralık kredi aldık. Bu para paylaşıldı. Şükrü'nün söylediğine göre, olayda biri Oğuz'un biri Burhanettin'in olmak üzere 2 adet 14'lü tabanca kullanılmıştır. Erol Evcil'in ricası üzerine bu olay gelişmiştir."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır