kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

İbo, turizmde hedef büyüttü
Türkiye'nin en zengin ses sanatçısı İbrahim Tatlıses, Aksaray'da bulunan dinlenme tesislerini genişletiyor. Kapadokya ile önümüzdeki yıllarda kış sporuna açılması planlanan Hasandağı'na gelecek turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, mevcut Aksaray Tatlıses Dinlenme Tesisleri'ne ek olarak, 3 yıldızlı 200 yataklı bir otel ile yüzme havuzu ve kamping 2000 yılında hizmete açılacak. 45 bin metrekare alan üzerine yaptırılan ek tesisler 1 trilyon liraya malolacak. AA

İzdemir'in ihracat atağı
İZDEMİR'in iç satışları durgunluk nedeniyle gerilerken, şirket reel bazda geçen yılki satış miktarını ihracattaki artışla yakalayabildi. İzdemir'in yurtiçi satışları 1999'un ilk 9 ayında geçen yıla göre yüzde 39.75 oranında azaldı. Ancak ihracat miktarı yüzde 117 arttı. Böylece yüzde 54.14'luk, enflasyon oranında reel artış yakalandı. Esas faaliyetinden 2.43 trilyon zarar eden şirket, faiz ve diğer temettü gelirlerindeki yüzde 267 oranındaki artış sayesinde dokuz ayda 1.01 trilyon net kâr etti.

İnsider trading kitabı
Önceki gün TL-Vole adlı köşede yayımladığımız yazımızda, Halil Güvener'in, Dr.Meral Varış Tezcanlı ile manipülasyon ve insider trading konulu bir kitap yazacaklarını iddia ettiğini yazmıştık. Tezcanlı, konu hakkında yaptığı açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve Güvener ile bu konuda görüşmediğini söyledi. Tezcanlı olayı şöyle aktardı: "Kendisi bir ara yanıma gelip; siz bu konuda kitap yazmışsınız ben de teknikleri biliyorum. Oturup beraber kitap yazalım dedi. Ben de cevap vermedim."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır