kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsada Topal operasyonu
Topal'ın paralarının ucu borsaya dokundu. Dün onlarca borsacı gözaltına alındı. Meksa, Erciyes, As ve Emper Menkul Değerler'in defterlerine el kondu. Borsanın en büyük oyuncularından İlhami Suaydın da gözaltına alınanlar arasında

Öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal dosyasının ucu borsacılara da dokunmaya başladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun raporu doğrultusunda, Mali Şube görevlileri raporda adı geçen borsacıları sorgulamaya başladı. İMKB tarihinde ilk kez Mali Şube'nin operasyonu sonucu 4 aracı kurum gözlem altına alındı ve birçok borsacı gözaltında ifade vermeye başladı.

Topal'ın imam nikahlı eşi Hilal Altıntaş'ın sahip olduğu arsaları satıp, bedellerini yurtdışına kaçırdığı iddiası üzerine soruşturma başlatan Mali Suçları Araştırma Kurulu, konu hakkındaki raporunu tamamladı. Kurul raporu Mali Şube'ye teslim etti. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun Sermaye Piyasası Kurulu'nun Emper Menkul Değerler ile ilgili hazırladığı raporu baz alarak raporunu hazırladığı belirtildi.

SUAYDIN GÖZALTINDA
İlk olarak raporda adı geçen Ömer Lütfi Topal'a ait Emper Menkul Değerler'in eski genel müdürü İbrahim Haselçin sorguya alındı. Ardından Erciyes Menkul Değerler'in sahibi ve İMKB'nin en büyük oyuncularından kabul edilen İlhami Suaydın da mali şube görevlileri tarafından gözaltına alındı. Piyasada birden fazla aracı kurumla çalışan Suaydın'ın o dönemde Emper Menkul Değerlerden yaptığı işlemler ve virmanlar nedeniyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

Haselçin ve Suaydın yanında Genel Yatırım'ın ortaklarından Mahmut Saymaz ile yine borsa oyuncularından ve As Menkul'ün ortaklarından Mustafa Oduncu'nun da gözaltına alınan borsacılar arasında olduğu bildirildi.

Mali Şube kaynakları ise soruşturma kapsamında sorgulanan
isimler hakkında bilgi vermezken, o dönem Emper, As, Erciyes ve Meksa Menkul Değerler'in defterlerine de el konulacağı belirtildi.

Ayrıca Emper Menkul Değerler'den gerçekleştirilen tüm işlemlerin, müşteri emirlerinin ve yapılan virmanların incelemeye alındığını belirtiyor.
Yine Mali Şube kaynaklarına göre Topal'ın aracı kurumu Emper Menkul Değerler'in tüm eski üst düzey yöneticileri de bu inceleme kapsamına alındı ve soruşturma derinleştirilerek devam edeceği ifade edildi.

BORSADA ŞOK
Haber borsa aracı kurum yetkilileri arasında hızla yayıldı. Özellikle İlhami Suaydın gibi borsadaki birçok harekette başı çekmiş bir oyuncunun adının böylesi bir operasyonda geçmesi ve seans sırasında henüz aranıyor olması borsada heyecan yarattı. Ancak gün içerisinde kâr realizasyonlarına bağlı satışlarla 6.899 puana kadar inen endeks, son yarım saatte gelen alımlarla yeniden 7.000 puanın üzerine çıkarak 7.132 puandan kapandı. İMKB-100 Endeksi önceki güne göre yüzde 1.27 arttı. Dün işlem hacmi 208 trilyon lira olarak gerçekleşti.

Gözaltına alınanlar:
İlhami Suaydın

Birsu Hilal Altıntaş

Mustafa Oduncu

Mahmut Oktay Çetinen

İbrahim Haselçin

Hüseyin Dere

Okan Dere

Elif Balkeser

Mahmut İbramiye

Melip Erkul

Erdinç Top

Seyit Sayın

Erdoğan Top

Agah Evrenos

Nazmi Işık

Ziya Uğur

Mustafa Çerçi

Makler Mikazoğlu

Halim Çetinen

Aranan:

Cem Mardin Horuluoğlu


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır