kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsada Topal depremi
Mali Şube, Topal dosyasında adı geçen borsacıları yakın takibe aldı. Emper Menkul'ün eski genel müdürü İbrahim Haselçin sorgulanırken, borsanın büyük oyuncuları arasında yer alan İlhami Suaydın'ın da arandığı öğrenildi

Öldürülen kumarhaneler kralı Ömer Lütfi Topal dosyasının ucu borsacılara da dokunmaya başladı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun raporu doğrultusunda, Mali Şube görevlileri raporda adı geçen borsacıları sorgulamaya başladı.

Topal'ın imam nikahlı eşi Hilal Altıntaş'ın sahip olduğu arsaları satıp, bedellerini yurtdışına kaçırdığı iddiası üzerine soruşturma başlatan Mali Suçları Araştırma Kurulu, konu hakkındaki raporunu tamamladı. Kurul raporu Mali Şube'ye teslim etti.

İlk olarak raporda adı geçen Ömer Lütfi Topal'a ait Emper Menkul Değerler'in eski genel müdürü İbrahim Haselçin sorguya alındı. Aralarında Erciyes Menkul Değerler'in sahibi ve İMKB'nin en büyük oyuncularından kabul edilen İlhami Suaydın da bulunduğu bazı borsacılar ise mali şube görevlileri tarafından sorgulanmak üzere aranıyor. Piyasada birden fazla aracı kurumla çalışan Suaydın'ın o dönemde Emper'den yapılan virman nedeniyle arandığı belirtiliyor. Haselçin ve Suaydın yanında Genel Yatırım'ın ortaklarından Mahmut Saymaz ile yine borsa oyuncularından Mustafa Oduncu'nun da sorgulama kapsamına alınan borsacılar arasında olduğu bildirildi.

Mali Şube kaynakları soruşturma kapsamında sorgulanan isimler hakkında bilgi vermezken, o dönem Emper Menkul Değerler'den gerçekleştirilen tüm işlemlerin, müşteri emirlerinin ve yapılan virmanların incelemeye alındığını belirtiyor. Yine Mali Şube kaynaklarına göre Topal'ın aracı kurumu Emper Menkul Değerler'in tüm eski üst düzey yöneticileri de bu inceleme kapsamına alındı ve soruşturma derinleştirilerek devam edecek.

BORSADA ŞOK
Haber borsa aracı kurum yetkilileri arasında hızla yayıldı. Özellikle İlhami Suaydın gibi borsadaki birçok harekette başı çekmiş bir oyuncunun adının böylesi bir operasyonda geçmesi ve aranıyor olması heyecan yarattı. Ancak gün içerisinde kâr realizasyonlarına bağlı satışlarla 6.899 puana kadar inen endeks, son yarım saatte gelen alımlarla yeniden 7.000 puanın üzerine çıkarak 7.132 puandan kapandı. İMKB-100 Endeksi önceki güne göre yüzde 1.27 arttı. Dün işlem hacmi 208 trilyon lira olarak gerçekleşti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır