kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000 yılı için belge toplamaya başlayın
2000 yılında yaşanması muhtemel problemlere karşı en iyi önlemlerden birisi borç ilişkisi içinde olunan kurumlardan belge toplamak

2000 yılına girmeye sadece 55 gün kaldı. Bilgisayarlarda yaşanacak tarih problemleri nedeniyle kimileri yeni yılda sürprizlerle karşılaşabilirler. Bu yüzden uyanık olmakta, beklenmedik durum planı hazırlamakta fayda var. Vatandaş olarak alınabilecek en güzel önlemlerden birisi her tür işlem ve alışverişle ilgili belgeleri saklamak olabilir.

İnsanlar elektrik, su, doğalgaz, telefon borçları konusunda nelerle karşılaşabilir? Ulaşım, sağlık alanlarında o günlerde neler olabilir, bunlara karşı ne tür önlemler alınabilir? Türkiye'de hangi alanlarda ne kadar risk taşıyoruz? Bu tür soruları GartnerGroup Türkiye 2000 yılı Danışmanı Alper Tung ile konuşarak cevap bulmaya çalıştık.

SIKINTI OLABİLİR
GartnerGroup Türkiye, 2000 yılı konusunu beş ayrı alanda ele alıyor. Bunlardan ilki finans sektörü. Bu konuda pek çok kuruluş çalışmalarını çok iyi yürütüyor. Fazla bir sorunla karşılaşılacağı düşünülmüyor. İkinci alan uluslararası firmalar ki burada hiç bir problem yok. Önlemler yurtdışı ile bağlantılı olarak çoktan alındı. Üçüncü ve dördüncü alanlar geleneksel ve küçük firmalar. Bunlarda problem yaşanacağını düşünülüyor. Öyle ki ortaya çıkacak sorunlar Türkiye'yi ekonomik alanda etkileyebilir.

GartnerGroup'un incelemeye aldığı son alan ise kamu sektörü. Bunu da kendi içinde şöyle ayırıyor: Telekom konusunda alınan önlemlerin yetişmesi beklenmiyor.

Enerji alanında elektrik ve doğalgazda kısmi ve kısa süreli aksaklıklar ortaya çıkabilir. Ancak acil durum planları iyi yapıldıysa manuel üretimle elektrik verilebilir. Belediye ve devlet dairelerini kapsayan kamu servislerinde oldukça fazla problem yaşanacağını düşünülüyor. Sağlık alanında ise çalışmalar ya çok yeni başladı ya da hiç başlamadı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır