kapat

06.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GAP'a büyük yatırım: Hammer Urfalı oluyor
Hammer jiplerini üreten Oshkosh, Şanlıurfa'da 200 milyon dolarlık fabrika kurmaya hazırlanıyor

KÖRFEZ Savaşı'nda tanınan ve Türkiye'de de bazı ünlülerin kullandığı dev Hammer jiplerinin Türkiye'de üretilmesi gündeme geldi. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine satış yapabilmek ve Türkiye'de yatırım fırsatını incelemek amacıyla Şanlıurfa'ya gelen Hammer'ın üreticisi ABD'li Oshkosh firmasının Uluslararası Genel Müdürü Teh L. Henson, Şanlıurfa'da 70 bin metrekare alan üzerinde fabrika kuracaklarını belirtti.

ORTAKLIK GÜNDEMDE
Şanlıurfa Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Oshkosh firması Genel Müdür Yardımcısı Ted L. Henson, "GAP'ta özellikle Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine hemen eşit mesafede ve yakın olan Şanlıurfa'da fabrika kuracağız. Fabrika 70 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve en az 4 bin işçi çalıştırılıacak. 2.5 yılda 7 bin 500 adet askeri araç üretebilecek kapasitede olacak. Her ne kadar bir günlük gezi ve incelemede bulunduksa da enine boyuna bir hesap çıkarıp, yatırım büyüklüğünü düşünmemiz lazım. Bu yatırım da bir Türk firmasıyla ortaklık da olabilir" dedi.

Oshkosh firmasının Türkiye Distribötürü Refik Tuncer de, 70 bin metrekare alana kurulması düşünülen fabrikada başta Hummer jipleri olmak üzere sivil ve askeri araçların üretileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Oshkosh, yıllık cirosu 2 katrilyon lira olan dünya devi bir firma. Buraya yapmayı düşündükleri yatırım tutarı da 200 milyon dolar civarında. İstihdam kapasitesi de yaklaşık 4 bin kişi dolayında. Bazı olumsuz siyasi gelişmeler olmadığı takdirde söz konusu firma mutlak bir alanda buraya yatırım yapmayı düşünüyor."

Şanlıurfa Valisi Şahabettin Harput da, GAP'ın genel durumu, inşaat bedeli, bölgenin kalkınmasına etkilerini ve GAP'ın temelinin tanıtım ürünlerine dayandığını belirterek, "Sanayileşme yolunda yerli ve yabancı yatırımcıları bölgeye davet ettik. Oshkosh firmasının yetkilileri kentimizde incelemelerde bulundular. Firmanın burada kurmayı düşündüğü fabrika çok önemlidir. Bu Dünya'nın diğer dev firmalarının da bölgeye gelmelerini sağlayacaktır" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır