kapat

25.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clinton bu teknede "Boğaz keyfi" yapacak
Özal'ın gözbebeğiydi. Güvertesinden Mitterand, Gandhi, Menem, Rafsancani gibi isimler geçti. Şimdi de Başkan Clinton Boğaz'ı 'Taşkent 2' ile gezecek...

Taşkent II, İstanbul'da demirli, belki de en güzel gezinti teknesi. Bundan 12 yıl önce hizmete girdiğinden beri, devlet ve hükümet başkanları başta olmak üzere, bu dünyanın en güçlü, ünlü şahsiyetleri Boğaz'ın mucizelerini, İstanbul'un güzelliğini onun güvertesinden izlediler.

Fransa'nın müteveffa büyük Cumhurbaşkanı François Mitterand, İran Cumhurbaşkanı Rafsancani, Hindistan Devlet Başkanı Rajiv Gandhi, Pakistan Başbakanı Benazir Butto ve Arjantin Devlet Başkanı,

"El Turco" Carlos Menem'den sonra Taşkent II şimdi de ABD Başkanı Bill Clinton'un ağırlamaya hazırlanıyor.

Özal çok severdi
Kasımda İstanbul'da yapılacak olan AGİT zirvesinde Taşkent II'nin gemi tarihine yeni şanlı sayfalar eklenecek, gemi Clinton haricinde "bu dünyanın egemenlerinden" bir grup devlet-hükümet başkanını daha konuk edecek.

Türkiye'nin ilk özel gezinti gemisi olma özelliğini de taşıyan "Taşkent II" özellikle merhum Turgut Özal'ın gözbebeğiydi. Turgut Özal, hizmete girdiği ilk günden itibaren gemeyi kullanmış, hem başbakanlığı hem cumhurbaşkanlığı döneminde bir çok hükümet devlet başkanını Taşkent II'de ağırlamayı tercih etmişti. Geminin ünlü konuklar listesinde hükümet-devlet başkanlarınının yanısıra ünlü Hollywood yıldızı "Kamçılı adam" Harrison Ford, eski dünya ağır siklet boks şampiyonu, boksun büyük efsanesi Muhammed Ali gibi şov ve spor dünyasının ünlüsü de bulunuyor.

AJANLAR denetledi
İstanbul'daki AGİT zirvesinde katılacak olan ABD Başkanı Bill Clinton'un ziyareti sırasında bineceği otomobiller bile güvenlik gerekçesiyle ABD'den getirildi. Dolayısıyla Başkan'ın İstanbul Boğazı'nı gezeceği 'Taşkent II' de geçtiğimiz günlerde ABD'den gelen bir heyet tarafından denetlendi. Geminin her yanını titizlikle inceleyen Amerikalılar, geçeceği güzergahı da kontrol ettiler. Amerikalı yetkililer Clinton'un ziyaretin tam günü ile saati konusunda bilgi verilmesinin söz konusu olmayacağını ifade ettiler.

Clinton'a Boğaz'ı göstereceğiz
Taşkent 2'nin 13 kişilik mürettebatı bir çok ünlüyü ağırlamış olmanın deneyimiyle Clinton'u bekliyor, 'Ona Boğaz'ın mucizelerini tattıracağız' diyor

"TaŞkent II" tüm personeliyle kasım ayındaki büyük ziyarete hazır bekliyor. Hepsi birbirinden tecrübeli toplam 13 kişilik mürettebat adına Gemi Müdürü Erhan Serhan, bu ziyaretten alınlarının akıyla çıkacaklarını söylüyor. 44 metre uzunluğundaki, 200 kişiyi birden ağırlayabilen geminin kaptanı ise Kemal Orman. Taşkent II'nin denize açıldığı günden beri kaptanı olan, ömrü denizlerde geçmiş, 73 yaşındaki bu kurt denizciyi herkes Kemal Kaptan diye çağırıyor. Yaşına göre son derece dinç bir görüntü veren Kemal Kaptan, "Clinton'a da boğazın tüm güzelliklerini en iyi bir şekilde göstereceğiz" diyor.

AşçI Mengenli
Geminin mutfağında ve barında da yok yok... Barda dünyanın dört bir köşesinden gelen zengin bir mahalli içkiler koleksiyonu bulunuyor. Geminin aşçıbaşı ise Bolu-Mengen'den. Gemide 10 senedir şef garsonluk yapan Orhan Bildirici, ziyaretin heyecanının şimdiden yaşamaya başladıklarını söylüyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır