kapat

25.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

İran basını saçmaladı
İran basını, Kışlalı suikastının soruşturulması sırasında 3 İranlı'nın gözaltına alınmasında siyonistlerin parmağı olduğunu öne sürdü. Tehran Times gazetesinin başyazısında, İran-Türkiye ilişkilerini iyileştirmek için ne zaman ciddi bir girişim olsa belirli çevrelerin bunu engellemek için harekete geçtikleri ileri sürüldü. Yazıda, "Bazı eller İran ile Türkiye arasında sorun yaratmak için işbaşındalar. Bu ellerin Siyonist rejimle bağları açıktır. Ne zaman Türkiye, Müslüman ülke ile ilişkilerini iyileştirmeye çalışsa bu eller fitneye başvuruyor" denildi.

Clinton'a yine dava
AMERİKA'NIN Kosova'daki NATO operasyonuna karşı çıkan Cumhuriyetçi Partili 31 Kongre üyesi, Kongre izni olmadan Hava Kuvvetleri'ne Yugoslavya'yı vurma emri veren Başkan Clinton'ı mahkemeye verdi. Cumhuriyetçiler, Kongre'nin oybirliğiyle Yugoslavya'daki operasyona ABD'nin katılmamasını yönünde karar almış, ancak Clinton, Kongre'nin bu kararını gözardı etmişti. Tom Capmbell isimli Kongre üyesi, Clinton'ın bu uygulamasının, 1973'de çıkan Savaş Kanunu'nu ihlal ettiğini savundu.

İranlı kadına futbol izni
MUHAMMED Hatemi Devlet Başkanı olduktan sonra özellikle kadınlar açısından olumlu değişiklikler geçiren İran'da, bu kez de ilk bayanlar futbol turnuvası için start verildi. Başkent Tahran'daki "Hicab-2" spor salonunda dün başlayan turnuvaya katılan 8 takım, 4 takımlı iki grup halinde fikstür usulü maç yapacak. Ancak maçlara sadece kadın seyirciler alınacak. Oyuncular normal futbol formaları ile maç yaptılar, hakemler de siyah elbise ve pantolon giydiler. Fotoğraf ve film çekilmesine izin verilmeyen turnuvaya 100 seyirci katıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır