kapat

25.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gongdan sonra yumruk attı!
Mike Tyson'ın ringe dönüşü, gidişi gibi olaylı oldu. İlk raundu bitiren gong vurmasına rağmen rakibi Norris'e vurdu ve dizinden sakatladı

AĞIR siklet boks eski şampiyonu Mike Tyson, verdiği uzun aradan sonra iddialı bir maçla ringlere geri dönecekti. Maçtan önce kurallar gereği basının huzurunda rakibiyle birlikte tartılara çıktılar. Tyson oldukça rahat ve sakin, rakibi Orlin Norris ise tam tersine hırslı ve sinirli görünüyordu. Ancak Las Vegas'taki MGM Grand salonunda yapılan maçın daha ilk dakikalarında, Tyson saldırgan tutumuyla rakibinin üzerine yürümeye başladı.

Norris'e sürekli olarak faullü vuruşlar yapan iri kıyım Tyson'ı araya giren hakem zor engelledi. Tam gong ilk raundun bitişini vurmuştu ki Tyson, Norris'in dizine bacağıyla ağır bir darbe indirdi ve yere serdi. Hakem maçı hemen durdurdu. Ringe gelen doktorlar Norris'in dizini muayene ettikten sonra maça devam edemeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine hakemler maçın iptaline karar verdi.

KASITLI MI VURDU?
Bugün, hakemlerden oluşan bir kurul maçın videobandını seyredip olayın "kaza mı" yoksa "kasıtlı mı" olduğuna karar verecek. Eğer Tyson kasten faul yaptıysa yeni bir ceza alacak. Eğer "kazaen" yaptığına karar verilirse de maç tekrarlanacak.

Tyson, 2 yıl önce rakibi Evander Holyfield'ın kulağını ısırınca 15 ay ringlerden mahrumiyet ve 3 milyon dolar da para cezası almıştı. Tyson son maçından sonra, "Artık çok yoruldum. Dövüşmek istemiyorum" diyerek boksu bırakabileceğinin sinyallerini verdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır