kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Küfürbaz dinozor!

Bir dinozorluk yıkılırken öbürü hortluyor. Size söylemiştim. Dinozorluk sadece yaşta değildir. Hem yaştadır, hem baştadır. Fakat asıl ortamdadır. Ortam, çevre, ilişkiler ağı, kurulmuş kumpas dinozorlukları yaşına, başına, dişine bakmadan büyütüyor...

Dinozorluk bulaşıcı...

Ortamı bulunca bulaşıyor...

Kızılay'ın Başkanı Kemal Demir, 78 yaşındaydı. Fakat Futbol Federasyonu'nun başkanı Haluk Ulusoy henüz 50'sinde bile değil.

Küfürle cevap veriyor.

Küfürbaz dinozor...

Türk Milli Takımı'nın İrlanda ile oynayacağı maçın naklen yayın hakkını açık arttırmaya çıkartmadan, ihale edip yarışa sokmadan Star TV'ye verdi.

Niçin bunu yaptın?

İhale etmiş olsaydın, diğer TV kanalları da milli maçı yayınlamayı düşünübilirlerdi. Böylelikle Futbol Federasyonu'nun kasasına daha fazla para girerdi. Futbol Federasyonu da futbolun gelişmesi, daha fazla yeşil saha yapılması, gençlerin spora, dürüstlüğü, erdeme, fazilete, terbiyeye özendirilmesi için bu parayı kullanabilirdi. Futbol Federasyonu Başkanı genç dinozor, bu eleştiriye "Kanal D'nin de... ATV'nin de anasını avradını..." diye küfrederek cevap veriyor.

***

Eleştiriye küfürle cevap....

İçi geçmiş tepki...

Dolayısıyla ben haklıyım. Dinozorluk yaşta değildir, başta da değildir. Ortamdadır. Devleti şemsiye yapıp olağanüstü yüksek para toplayabiliyor, İhale Kanunu'na tabi olmadıkları için işi istedikleri gibi yönetebiliyorlar. İsterlerse ihale yapıyorlar, isterlerse ihalesiz aktarıyorlar.

Niçin, neden diye sorunca...

Anasını... Avradını...

Sportmenliği, sağlıklı ruh yapısını, centilmenliği, eşit koşullarda yarışmayı dürüstlüğü geliştirsin diye kurulmuş Futbol Federasyonu başkanının kendini ifade etme biçimine bak!

Anasını... Avradını....

Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Hava Kurumu, Olimpiyat Komitesi, Jokey Kulübü, Futbol Federasyonu ve bunun gibi onlarca kurum... Bunlar Türkiye'nin aslında sivil toplum örgütleri modeline göre düşünülmüş, kurulmuş sivil örgütler.

Devlet bunlara şemsiye oluyor.

Bazı tekel hakları veriyor.

Gizli, açık korumaya alıyor.

Sivil insiyatif gelişsin, özyönetim yükselsin. Dolasıyla bu işleri üstlenen sivil kişilere, loncalara, örgütlenmelere bunları bırakalım deniyor.

***

Fakat sonuç ne?

Sonuç hantallık... Kötü örgütlenme... Adam kayırma... Örgüt içi demokrasiyi yaşatıp sivil örgütlenmeyi güçlendirmek yerine hemşerilik ilişkilerine dayalı oligarşi yaratma.... Kongre oyunlarıyla hep başta kalmak. Kimisi yardımlaşma duygusunu, kimisi havacılığın gelişmesi heyecanını, kimisi olimpiyatlarda biz de olalım arayışını, kimisi kimsesiz bir çocuğa el uzatalım yürekliliğini istismar ediyorlar. Kötüye kullanıyorlar. Kızılay'dan sonra Türk Hava Kurumu'nun da yolsuzluklar batağına girmiş olduğuna gösteren belirtiler basına yansımaya başladı. Ve arkasından da Futbol Federasyonu Başkanı'nın milli maç yayın hakkını ihalesiz, yarışmasız, rekabetsiz bir kanala sunması...

Eleştirilince de...

Anasını... Avradını...

Gazetelerde sayfa sayfa yayınlanıyor. Futbol Federasyonun Kanal D ile ATV'den gelen eleştiriye "anasını... Avradını..." diye küfürle cevap veren başkanı Haluk Ulusoy, yurt dışında yapılan milli maçlara 4 uçak dolusu davetli götürürmüş. Kim bu 4 uçak dolusu insan? İçlerinde eski başbakanlar, bakanlar, yüksek bürokratlarla birlikte adı mafyaya çıkmış kişiler de var mı?

Bu listeler de bir sergilense...

Kim bu 4 uçak dolusu adamlar?

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır