kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'1 millet 2 devletiz'
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in davetlisi olarak Bakü'ye gelen Demirel, "Azerbaycan'a iğne batarsa, Türkiye'ye çuvaldız batar" dedi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in daveti üzerine Bakü'ye geldi. Aliyev, Cumhurbaşkanı Demirel'le Bakü'deki Bine Havaalanı'nın yeni terminalini gezmeden önce yaptığı açıklamada, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkiler başta olmak üzere her alanda işbirliğine gittiğini söyledi. "Türkiye-Azerbaycan dostluğu sarsılmazdır" diyen Aliyev, yeni terminalin Türkiye'nin Burç ve Enka şirketleri tarafından Demirel'in istek ve girişimleriyle inşa edildiğini söyledi. Aliyev, Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasının 8. yıldönümü olduğunu da hatırlatarak, devlet bağımsızlık günü dolayısıyla tüm Azerbaycan halkını tebrik etti. Aliyev, konuşmasını "Yaşasın Türkiye, Yaşasın Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Yaşasın Azerbaycan!" sözleriyle tamamladı.

MUTLU BİR GÜN
Cumhurbaşkanı Demirel de Burç ve Enka şirketleri tarafından inşa edilen Bine Havaalanı'nın yeni terminalinin temsili açılışını yapmadan önce halka hitap etti. Azerbaycan'ın bağımsızlığının 8. yılını kutlayan Demirel 18 Ekim'de bu ülkeyi ziyaret etmekten ve mutlu günlerinde Azerbaycan halkı ile birlikte olmaktan sevinç duyduğunu söyledi.

"Bir millet iki devletiz" diyen Cumhurbaşkanı Demirel, "Azerbaycan'a iğne batarsa, Türkiye'ye çuvaldız batar" dedi. Haydar Aliyev'in Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve bağımsızlığın korunması yolunda üstün çaba sarfettiğini anlatan Demirel sözlerine, "Azerbaycan kalkınmaya, büyümeye, zenginleşmeye ve gelişmeye devam edecektir" diyerek devam etti. Demirel, Azerbaycan'ın bu aşamaya demokratik bir ülke olarak ulaşacağını kaydetti.Demirel, "Azerbaycan'da bir milyon göçmen var, topraklarını kaybetmiştir. Birçok insan zor şartlar altında yaşamaktadır. Bu insanların evlerine dönmeleri, bunu barışçı yollarla elde edebilmeleri için sarfettikleri gayretlerin başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.

YARDIMA TEŞEKKÜR
Aliyev'e ve diğer yetkililere Türkiye'deki depremzedelere yardımlarından dolayı bir kez daha teşekkür eden Cumhurbaşkanı Demirel, konuşmasını, "Yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, Yaşasın Türkiye-Azerbaycan işbirliği, Yaşasın Türkiye-Azerbaycan ebedi dostluğu" sözleriyle tamamladı.

İSTİKLAL NİŞANI VERİLDİ
Demirel konuşmasının ardından Aliyev ile birlikte açılışını yaptığı Bine Havalanı'nın yeni terminalini gezdi. Ardından Aliyev ile tekrar bir araya gelmek üzere, Cumhurbaşkanlığı konutuna hareket etti.

Demirel'e, Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve bağımsızlığının korunmasında üstün çaba gösterenlere verilen "İstiklal nişanı" verildi.

DEMİREL'İ UĞURLAMAKTAN GRİP OLDU
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu dün Azerbaycan'a Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan ve diğer yetkililer tarafından uğurlandı. Cumhurbaşkanı Demirel'i, üç gün arayla önce Kosova'ya, sonra Kocaeli'ne dün de Azerbaycan'a uğurlayan Yıldırım Akbulut bu uğurlamalar sonunda gribe teslim oldu. Dün de Esenboğa Havalimanı'nda uçak havalanıncaya kadar apronda bekleyen Akbulut nezleye de yakalandığı için burnunu silmek zorunda kaldı.

Fotoğraflar: Cengiz UYSAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır