kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine Merve krizi
Savcı Yüksel, Hamas soruşturması çerçevesinde ifadesini almak için Kavakçı'nın evine gitti. İfade vermeyen Kavakçı savcıyı 45 dakika kapıda bekletti

ANKARA'DA dün tam bir Merve Kavakçı krizi yaşandı. Ankara polisi, dün bütün gün Hamas soruşturması çerçevesinde ifadesini almak için Merve Safa Kavakçı'yı aradı ancak bulamadı. Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel de, akşam saatlerinde Kavakçı'nın ifadesini almak üzere evine geldi. Ancak Kavakçı evini Yüksel'e açmadı ve kapıda 45 dadika bekleyen Yüksel binadan ayrıldı.

FP'den İstanbul Milletvekili seçildiği 18 Nisan seçimleri öncesinde ABD vatandaşlığına geçtiği tespit edilince Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaşlıktan çıkarılan Kavakçı'nın bir süre önce radikal İslamcı örgüt Hamas'ı öven konuşma bantları ile ilgili soruşturma açıldı. Soruşturma çerçevesinde Yüksel, dün, Kavakçı'nın kaçma ya da ifade değiştirme olasılıklarına karşılık, "tebligatın direkt kendisine yapılması ve mevcutlu olarak ifade vermeye getirilmesi için" polise talimat verdi. Yüksel'in, Türk Ceza Kanunu'nun 312/2 maddesi "Halkı, din, dil, ırk ve mezhep farklılığı gözeterek kin ve nefrete teşvik etmek" ile 169/1 "terör örgütüne yataklık" suçlamalarını kapsayan soruşturma çerçevesinde ifadesini istediği Kavakçı evinde bulunamadı.

SAVCI "POLİS GETİRSİN" DEDİ
Yüksel'in, "İfadesini alacağım. Polis nezaretinde getirin" talimatı ile harekete geçen polis ekipleri saat 19.00'da Kavakçı'nın Tandoğan Mebusevleri Önder Sokak'taki evine geldi. Kapıyı açan FP'li Zeki Ünal, Kavakçı'nın evde olmadığını söyledi. Olayın duyulması üzerine FP'li Mustafa Geçer, Avni Doğan ve Metin Kalkan da, eve geldiler. Ancak, basının yoğun ilgisi ile karşılaşınca eve girmeden geri döndüler. Kalkan, "Yapılanlar yanlış. AB'ye girmeye çalışırken insanlara yapılan bu işlemleri içimize sindiremiyoruz" dedi.

Bu arada, bazı basın yayın organlarını arayan kimliği belirsiz kişiler Kavakçı'nın bugün direkt savcılığa giderek ifade vereceğini söyledi. Polis yetkilileri ise, bu konuda bir bilginin kendilerine ulaşmadığını Kavakçı'yı aramaya devam ettiklerini söylediler.yerek, irtibata geçmesi gereken makamın polis olduğunu vurguladılar.

YÜKSEL EVE GİREMEDİ
Savcı Yüksel de, saat 22.15'te Kavakçı'nın evine geldi. Yüksel'in gelişinin ardından, Kavakçı'nın iki çocuğu ve anneannesi yakınlarınca apartmandan götürüldü. Saat 23.00'te binadan ayrılan Yüksel'in 45 dakika kapıda beklediği ancak Kavakçı'nın kapıyı açmadığı öne sürüldü. "Kapıyı zorla açtırma yetkisi" olduğu halde bu yola başvurmayan Yüksel, "Görevimiz engellenmeye çalışılıyor" dedi. Yüksel'in ayrılmasının ardından FP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül, Grup Başkanvekili Bülent Arınçı ve İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman, Kavakçı'nın evine geldi. Kavakçı'nın evindeki Zeki Ünal ise, Savcı Yüksel'in mahkeme kararı olmadığı için eve sokulmadığını söyledi.

MEHMET KUTLULAR GÖZALTINDA
Öte yandan, Nur Cemaati'nin 3 kolundan biri olan Yeni Asya Grubu'nun lideri Mehmet Kutlular, dün sahibi olduğu Yeni Asya Gazetesi'nin İstanbul Yenibosna'daki bürosunda gözaltına alındı. Bir süre önce Ankara'da Kocatepe Camii'nde düzenlenen Saidi Nursi'yi anma mevlidindeki konuşmasında, "Deprem Allah'ın gazabıdır" sözleri ve dağıttırdığı kitapçık yüzünden hakkında soruşturma açılan Kutlular'ın gözaltına alınma talimatını Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel verdi. Hakkında "Halkı din dil ırk ve mezhep farklılığı gözeterek kin ve nefrete tahrik etmek" suçlamasıyla dava açılacağı öğrenilen Mehmet Kutlular, Ankara'ya gönderildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır