kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 milyar dolar hazırlığı
Hazine 2000 yılı sorunu nedeniyle piyasalar tatile girmeden 1 milyar dolarlık tahvil ihraç etmeyi hedefliyor

Türkİye'nin 2000 yılı sorunu ile ilgili çalışmalarında iyi bir noktaya gelmesi üzerine Hazine yeniden dış piyasalarda tahvil ihracı arayışına girdi. Amaç yıl sona ermeden 1 milyar dolarlık yeni tahvil ihracı gerçekleştirmek.

Daha önce, piyasaların Ekim ayı sonunda kapanacağı belirtilirken, 2000 yılı sorununun, uluslararası tahvil işlemlerini beklenildiği kadar etkilemiyeceğinin anlaşılması üzerine, uluslararası piyasaların Kasım ayı ile Aralık ayının ortasına kadar faaliyette bulunacağı belirtiliyor.

Bu çerçevede, Hazine'nin, muhtemelen euro veya ABD Doları tahvil satışı için, aracı kurumlar aracılığıyla ön araştırmalara girdiği belirtiliyor.

Avrupa Birliği içinde Türkiye'ye yönelik olumlu hava nedeniyle, şu aşamada euro cinsinden bir tahvil satışı ihtimalinin daha yüksek olduğu ifade ediliyor. Ancak IMF'den stand-by çerçevesinde olumlu bir sinyal alınması durumunda euro piyasasını daha fazla yıpratmamak amacıyla, dolar tahvil ihracı gerçekleştirebileceği ifade ediliyor. Japon "Samurai" piyasasının ise en azından bu yıl için denenmeyeceği kaydediliyor.

En son Ağustos ayında, 300 milyon euro tutarında 6 yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştiren Hazine'nin, yılbaşından bu yana toplam euro cinsi tahvil ihracı 1.3 milyar euro tutarına ulaştı. 1999 yılı içerisinde, uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirilen tahvil ihracının toplam tutarı, 2.6 milyar ABD Doları'nı aşmış durumda. 1999 yılı için, ortalama 3 milyar dolarlık bir dış borçlanma öngören Hazine'nin, dış borçlanma hedefini aşarak, yıl sonuna kadar 1 milyar dolarlık daha dış borçlanma yapabileceği vurgulanıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır