kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tutucu bankadan internette atak
TEB, internet bankacılığına Eylül'de başladı. Banka, sanal seans odası ve Akmerkez oluşturma ile servis sağlayıcılığına da soyunuyor

InterneTE, bankacılık sektörünün en muhafazakar bankası Türk Ekonomi Bankası (TEB) de giriyor. Geleneksel kabuğunu geleceğin en önemli iletişim mecrası internette atmaya hazırlanan TEB'in, bu alanda hayata geçireceği projelerini Can Hasan Çolakoğlu yönetiyor.

Çolakoğlu bankanın hedefini tek cümle ile şöyle açıkladı: "TEB, eletronik ticaret ve teknolojik bankacılığın hamisi olmak istiyor."

Yakın gelecekte iletişimde internetin çok önemli bir pay almasını beklediklerini ifade eden Can Hasan Çolakoğlu, bu konuda müşterilerin biliçlendirilmesine de çok önem veridiklerini ifade etti.

TEB'in projeleri arasında internet bankacılığından, servis sağlayıcılığına, sanal seans odalarından, internette Akmerkez yaratmaya kadar geniş bir yelpaze bulunuyor.

Türk Ekonomi Bankası'ndaki sanal dünya

INTERNET BANKACILIĞI
TEB, http://www.tebweb.net adresini yaklaşık 1.5 ay önce müşterilerin hizmetine açtı.

Bu sitede repodan, bakiye bilgilerine, hisse senedi alım satımından havaleye kadar her tür bireysel bankacılık işlemleri gerçekleştiriliyor.

Sitede yatırımcılara yönelik olarak ayrıca piyasa raporları, bazı ekonomist ve yazarların gelişmelere yönelik ekonomik ve politik yorumları da bulunuyor.

BORSA KİOSKU
Internet üzerinden hisse senedi alım satım işlemi gerçekleştiren TEB Yatırım ise bu alana 23 Temmuz'da girdi. Yatırımcıları bu mecraya kaydırmak için buradan yapılan alım satımlara minimum komisyon oranı olan binde 2 uygulanıyor. Aktif emirler 30 ile 45 saniye aralığında gerçekleştiriliyor.

Ayrıca hisse senedi seçiminin yapılabilmesi için yine internet üzerinden raporlar da sunuluyor. Can Hasan Çolakoğlu, şu anda aracı kurumlarda yaygın şekilde bulunan seans odalarının internet versiyonunu oluşturmaya hazırlandıklarını belirtti.

Buna göre şubelerde bilgisayarlar müşterilerin kullanımına sunulacak. "Kiosk" adı verilen sanal seans odaları Kasım ortasında hizmete girecek.

INTERNETTE AKMERKEZ
Çolakoğlu, Türkiye'de internet kullanıcısı sayısının artmasına paralel olarak elektronik ticareti de geliştireceklerini belirtti. Şu anda TEB sitesinde bazı yabancı şirketlerden sipariş verilebiliyor. Bu şirketlere Türkiye'den de şirketler eklenecek. Internet kullanıcı sayısının artmasıyla da hedef sanal bir Akmerkez yaratmak. Çolakoğlu elektronik ticaretin bu kademeye ulaşması için yaklaşık 1 yıllık süreye ihtiyaç duyulabileceğini belirtti. Bu arada Kasım ortasında tamamen değiştirilecek sitenin tasarımı ile "insanların hayatını kolaylaştıracak" sürprizler de eklenecek. Sinema, tiyatro bileti alımı, restoran, bar rehberi gibi...

SERVİS SAĞLAYICI
Bu projelerin yanı sıra TEB servis sağlayıcı hizmeti de vermeye hazırlanıyor. Ancak bu hizmet sadece TEB müşterileri tarafından kullanılabilecek. Can Hasan Çolakoğlu, Kasım sonuna doğru verilecek bu hizmetin ücretsiz olacağını söyledi. Internet kullanıcılarının sorularını yanıtlamak için banka bir yardım masası da oluşturmuş. Şimdilik hafta içi saat 8:00-24:00 arasında hizmet veren yardım masası, hem bankacılık işlemleri, hem de müşterilerin internet kullanırken karşılaştığı sorunları çözmeyi amaçlıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır