kapat

07.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Su CNN'lik hallerimiz
Aydın'da bir hayvan hastanesi kuruldu. Açılışı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne denk getirildi, şerefe de bir dana, bir koç kurban edildi. CNN ise tuttu bu hallerimizi cümle aleme 'haber' olarak iletti

Aydın Andan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne bağlı Hayvan Hastanesi'nin açılışı, iki kutlama birarada yapılsın diye özel olarak planlandı ve 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'ne denk getirildi. Ancak hayvanları korumak ve tedavi etmek amacıyla yapılan hastanenin açılışında, bir dana ile bir koç kurban edilmesi tepkilere yol açtı.

Devlet Bakanı Yüksel Yalova hastane bahçesine girdiği sırada, makam aracının önünde dana kesildi. Hastanenin giriş kapısında da bir koç kurban edildi. Arabadan inen Yalova, ikinci koçun kesilmesini önledi. Yalova, "Böyle bir günde ve böyle bir açılışta kurban olmamalıydı" derken, Rektör Prof. Cezmi Öncüer, kurbanları inşaat firmalarının kestirdiğini söyledi.

Bakan Yalova olay üzerine, "Ben katıldığım bütün açılış ve temel atma törenlerinde kurban kesilmesine karşı çıkıyorum. Hayvanların kesilmemesi için özen gösteriyorum. Özellikle bugün biraz daha özen göstermek istedim, olmadı. Böyle bir günde özellikle Hayvan Hastanesi gibi bir yerin açılışında bu çok tezat oldu."

MÜTEAHHİT KESTİ
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cezmi Öncüer ise, "Kurbanların üniversitemizle hiçbir ilgisi yok. İnşaatı yapan yüklenici firmaların işi bu" dedi. İnşaatı yapan firma yetkilileri ise, "Bina açılışlarında kurban kesimi geleneksel hale gelmiştir. Açılış tarihinin özelliği ve açılışı yapılan binanın hayvan hastanesi oluşu, olayın şeklini değiştirdi. Kestiğimiz bu kurbanları işçilerimize dağıtacağız" dediler. Aydın Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Neşe Alpargun, "Veteriner Fakültesi'nden bir doçent arkadaşımız derneğimizin üyesidir. Herkes bu duruma seyirci kalsa bile bu üyemizin müdahale etmesi gerekirdi. Bu olay hepimiz için utanç vesilesidir" dedi.

Öte yandan, Hayvan Hastanesi'için 550 milyar harcandığını belirten Fakülte Dekanı Prof. Necdet Güzel, tesisin bölge hayvancılığına hizmet vereceğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır