kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Dişi köpekler ve kadınlar


Bu Bayan SABAH ekibi de çok ilginç. Cuma günü Seda Kaya Güler köşesinde, Fransa'da bir takım feminist kadınların Dişi Bekçi Köpekleri Derneği kurduğunu duyurduktan sonra yazısını "Türkiye'de de böyle bir derneğe ihtiyaç yok mudur dersiniz?" diye bitirmiş.

Fransa'da bazı kadınlara dil uzatan özellikle maço tavırlı erkekleri "ısıran" böyle bir derneğin Türkiye'de kurulduğunu varsayalım.

Bayan SABAH'ta Çarşamba günü yazan Elif Ergu örneğin şöyle demiş: "Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz... Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kadın kısmı bir başkasını garantilemeden, asla tekmeyi vurmaz... Dayak yedikçe, horlandıkça bağlanıyoruz..."

Bu bir Bayan SABAH yazarı. Rakip gazetelerden de örnekler var. Radikal'den Perihan Mağden geçen hafta kadınların nasıl güce tapan yaratıklar olduğu üzerine yazmıştı. Hürriyet'ten Ayşe Arman'ı okuyanlar da zaten kadın dünyasının nasıl sadece kendine özgü çelişkilerle dolu bir başka dünya olduğunu görebilir.

Kadınlar tüm bu durumları "kadınlık hâli" olarak özetliyorlar. Yani tamamen başka bir yaratık olduklarını ve bambaşka bir dünyaya sahip olduklarını itiraf ediyorlar. Hâl böyleyken benim ünlü sözüme niye bu kadar kızıyorlar anlamıyorum. Hatırlarsanız; "Ben kadınları çok severim çünkü insana en yakın yaratık kadındır," demiştim.

Şimdi Türkiyeli dişi bekçi köpeği adayları yukarıda adlarını saydığım ve kadınları "küçülten" "aşağılayan" yazarlarını ısırır mı sizce? Asla! Çünkü onlar "içerden" yazıyorlar! Ha bir de seçtikleri isme bakın: "Dişi Bekçi Köpekleri..." Bizim güzel Türkçemiz'de dişi köpeğe "kancık" derler. Ama bir kadına kancık derseniz hakarete girer. Peki kadın kendini kancık olarak sunuyor ve siz ona bu nedenle kancık diyorsanız bu neye girer! Örneğin ben bu dernek üyelerine "Kancık Bekçi İtleri" desem suç mu işlemiş olurum?

Böyle bir derneğin üyeleri bence en fazla kendi cinsinden olanları ısırmalı. "Kadın kadının kurdudur," dediğimizde buna katılmayan kaç kadın vardır sizce? Bakın Seda Kaya Güler, Çarşamba günü ne yazmış: "Medyayı rakibelerimiz sarmış durumda. Her an karşımıza çıkıyorlar. Düzgün vücutları, muhteşem göğüsleri, yuvarlak kalçaları, ince belleri ile... Umursamaz gibi görünsek de umursuyoruz..."

Kadın kadına bir kıskançlığı, kadınların kendilerini bir dişilik objesi olarak sunduklarını nasıl da güzel anlatmış. Ama bizler kadına bir "dişi" gözüyle baktığımızda derhal suç işlemiş oluyoruz. Hem kadın dişiliğini "gözümüze" soksun, hem de biz bu gözümüze sokulan tüm yuvarlakları görmezden gelip; "Efendim onlar önce insan," demeliyiz öyle mi... Hayır efendim, onlar önce KADIN... Bunu kendileri de itiraf ediyorlar zaten...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır