kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YUSUF SARI


6.200 puan aşılamayacak

Borsa endeksi, Eylül ayına 5018 seviyesinden başlamıştı. Büyük depremin ardından sert satışlarla başlayan borsa için karamsar yorumlar yapılıyor, düşüşün devam edeceği konuşuluyordu.

Eylül ayı için yaptığımız tahminde hatırlanacağı gibi üst sınır olarak 6.200 seviyelerini ön görmüştük. 6.271 ile hem senenin, hem de ayın en yüksek seviyesi oluştu. Ay başında hızla yükselen borsa, son 15 günü de bu seviyeleri aşmak için geçirdi. Eylül ayı yaklaşık yüzde 20 yükselişle kapandı. Borsa, Ekim ayına beklentilerini tüketmiş olarak giriyor. Yurt dışı borsalarda negatif sinyaller var. Dow Jones Endeksi'nde trend değişikliğinin belirtileri arttı. Bu ay içinde yurt dışı borsalara duyarlılık artabilir. 6.200 direncinin bu ay da aşılamıyacağını tahmin ediyoruz. Endeks'in orta vadeli yükselen trend çizgisine doğru hareket etmesini bekliyoruz. Trend çizgisi bu ay için 5.200-5.300 aralığından geçiyor. Ekim ayının 1.000 puanlık bandda dalgalanarak geçeceğini öngörüyoruz. Bilanço beklentilerinin de bitmesiyle satışlar hızlanabilir.

Geçen hafta ön gördüğümüz hareket, haftanın son günü ortaya çıktı. Uzun bir süre 6.200-6.000 aralığında bekleyişten sonra kısa vadede yön belirlenmiş görünüyor. Cuma günü artan satışlar 6.200 seviyesinin aşılamıyacağını gösterdi. Bu satışlar biraz da enflasyon korkusunu yansıtıyordu. Hafta sonu açıklanacak enflasyon, bu haftaya yön verebilir. 5.800-5.700 aralığındaki ilk destek etkili olabilirse tepki alımları ile 6.000 seviyeleri denenebilir. 5.500-5.400 aralığında ise daha güçlü bir desteğin olduğunu tahmin ediyoruz.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır