kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ŞÜKRÜ KIZILOT(skizilot@sabah.com.tr )


600 trilyonluk boşanma vergisi!..

Vergisi 600 trilyon lira ise, boşanma tazminatı ne kadar? diye soracaksınız. Onu da belirtelim, yaklaşık 1,4 katrilyon lira.

ABD'nin ve dünyanın en büyük birkaç televizyon kuruluşundan biri olan CBS'i 37 milyar dolara satın alan Viacom adlı kuruluşun başkanı Summer Redstone'un eşi Phyllis Redstone, boşanmak için dava açtığı kocasından 3 milyar dolar (yaklaşık 1,4 katrilyon lira) tazminat istemiş. Davanın açıldığı Middlesex kenti mahkemesinin esas aldığı Massachussets yasalarına göre, boşanmak isteyen eş, kocasının servetinin yarısını talep edebiliyor.

76 yaşındaki Summer Redstone'la 52 yıldır evli olan 74 yaşındaki Phyllis Redstone, dava dilekçesinde "kocasının kendisini aldattığını" öne sürmeyi de ihmal etmemiş.

Dünya rekoru olacak
Phyllis Redstone'un davayı kazanması halinde, alacağı tazminat bir "dünya rekoru" olacak. Bu tazminat geliri nedeniyle de, 600 trilyon lira civarında vergi ödeyecek.

Şimdiye kadar bilinen en yüksek boşanma tazminatı ise, trilyoner silah kaçakçısı Adnan Kaşıkçı tarafından boşandığı eşi Süreyya'ya 1982'de verilen 874 milyon dolar.

Türkiye'de ise, Toprak Holding sahibi Halis TOPRAK, eşinden boşanmak için açtığı davada, 5 trilyon lira tazminata mahkum olmuş ancak TOPRAK bu tazminatı fazla bularak, Yargıtay'a başvurmuştu...

Boşanmanın en yaygın olduğu ülke Rusya. Rusya'yı sırasıyla ABD, İngiltere, Kanada, İsveç, Danimarka, İsviçre, Hollanda, Fransa, Almanya ve Japonya izliyor.

Toplum bilimcilere göre, evliliğin tehlikede olduğunun işareti "insafsız eleştiriler." Kişiliğe karşı bir saldırı halini alan eleştiriler ve öfkenin yol açtığı küçümseme sözcüklerinin yanısıra, çoğu kez kızgın ses tonu ve kızgın ifadeyle hatlar karışıyor ve olanlar oluyor...

Türkiye'deki boşanma vergisi
Türkiye'de boşanma nedeniyle ödenen nafakalar ve tazminatlar ile boşanma karşılığı tazminat olarak verilen menkul ve gayrimenkul mallar, vergiye tabi değil.

Boşanmayla başladık, yazımızı da bir boşanma fıkrasıyla bitirelim.

Boşanma davasında hakim kararı açıklar;

- Mahkememiz, adı geçen hanıma ayda 300 dolar nafaka ödenmesine karar vermiştir.

Koca sevinçle öne atılır;

- Güzeel!.. Arasıra ben de uğrar 5-10 dolar veririm.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır