kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Ünlü mobilya devi Maçka'da
Mobilya ve döşemelik kumaşlarda dünyanın en iddialı markalarının temsilciliğini yürüten Kanateks, bünyesinde satışa sunduğu Andrew Martin ürünlerini Ekim ayından itibaren Maçka'daki Andrew Martin mağazasında dekorasyon tutkunları ile buluşturuyor. 2000 yılının en favori renk ve desenlerinin yer aldığı kumaşları, mobilyada ise çarpıcı tasarımları 10 Ekim'den itibaren Maçka'da sergilenmeye başlayacak.

* Telsim artık daha pratik
Abonelerine sürekli yeni iletişim ayrıcalıkları sunan Türkiye'nin güçlü GSM operatörü Telsim, kullanıcılarına faturasız görüşmenin avantajlarını yaşatan Pratik Hat'ı daha da pratik hale getirdi. Pratik Hat sahipleri artık kredi yükleme kartı almaya gerek kalmadan, Telsim Shop'lardan alcakları şifrelerle, güvenili biçimde kartlarına kredi yükleyebilecekler.

* Otomotiv dahisi Türkiye'ye geliyor
İthal Otomobilleri Türkiye Mümessilleri öncülüğünde, Management Centre ve Yapa Tanıtım and organizasyon işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen II. Otomotiv Konferansı 9 Kasım'da Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşiyor. Bu yıl konferansa dünyada büyük yankı uyandıran ' Dünyayı Değiştieren Makine' adlı kitabın yazarlarından Daniel Roos'da konuşmacı olarak katılacak. Konferansta, dünyada otomotiv sektöründe en son gelişmeler üzerine genel bir değerlendirme yapılacak.

* American Life'tan depremzedelere yardım
American Life Genel Müdürü Marwan Shekim ve AIG Genel Müdürü Bijan Khoshrowshahi, ana şirketleri American International Group (AIG)'ın Türkiye'deki depremzedelere 500 bin dolar bağışladıklarını açıkladı. AIG Grubu bünyesindeki Starr Vakfı tarafından finanse edilen meblağ Amerikan Türk Derneği Başkanı Murat Köprülü'ye teslim edildi.

* Marmara GYM'de dans dersleri
The Marmara GYM'de 'Salon Dansları' dersleri başladı. Sıradan dans adımlarının dışına çıkılarak, Vals, Rumba, Salsa, Cha-Cha ve Arjantin Tangosu öğrenmek isteyenler, kendilerini klasik melodilerin esintisine bırakabilme imkanına sahip olacak. Dersler, Dans Dostları Derneği'nin kurucu üyesi, dans eğitmeni Ahmet Dündar ve Lena Pavlova eşliğinde, her salı 19.00-20.30, her cumartesi 17.00-18.30 saatleri arasında yapılacak.

* Sagra'da yeniden yapılanma başladı
Yönetim değişikliğinin ardından yeniden yapılanma çalışmalarına hız veren Sagra, bu kapsamdaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mevcut sorunların tartışılarak çözüm yollarının arandığı toplantıya, Türkiye'nin her bölgesinden birer mağaza sözcüsü katıldı. Sagra Genel Müdürü Fatih Durman'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ürün kalitesinin araştırılması ve pazar payının artırmak amacıyla mevcut konseptin geliştirilmesi konuları işlendi.

* LBS'den eğitim seferberliği
Logo Business Solutions, 'Türkiye'nin daha çok çalışmaya ihtiyacı var' sloganı ile hizmet seferberliği başlatıyor. Deprem bölgesinde ücretsiz olmak üzere yedi gün 24 saat hizmeti içeren acil destek hattı 1 Ekim'de başladı. Bu özel hizmetten LBS tele-destek sözleşmeli ve bakım anlaşması olan müşteriler yararlanıyor.

* Leo stratejik iletişime yöneliyor
90 ülkedeki reklam ajansı ve medya şirketleriyle dünyanın en büyük iletişim gruplarından biri olan Leo Burnett, Türkiye'de de entegre iletişime yönelik önemli adımlar atıyor. Leo Burnett İstanbul Ofisi olan Markom/Leo Burnett'in, halkla ilişkiler alanındaki yeni oluşumu Leo PR, iletişimi stratejik planlama ve uygulamaya dayandıran farklı bir anlayış içinde hizmet vermeye başladı.

* Mithat Giyim bünyesinde okul
Mithat Giyim, kendi bünyesi içinde bir mağazacılık okulu oluşturdu. İnsan kaynakları ve yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde okulda, Mithat Giyim çalışanlarına ve Mithat Giyim'e yeni katılan üniversite mezunlarına eğitim veriliyor. Mithat Giyim'in hem teorik hem de uygulamalı verdiği bu eğitimde, Mithat çalışanının gerekli tüm teknik donanıma sahip olması ve karşılaşacağı muhtemel sorunlara hazırlıklı olması amaçlanıyor.

* Eczacıbaşı ürünleri depremzedelere yarıyor
Eczacıbaşı-Avon'un kadınlar için piyasaya çıkardığı yeni parfümü 'Perceive'in her bir satışından 250 bin lira, depremzedeler için oluşturulan yardım fonuna aktarılacak. Türkiye genelinde 40 bin temsilcinin de bu kampanyaya katılacağını açıklayan Eczacıbaşı-Avon Genel Müdürü Erol Dönmez, "Deprem mağdurlarının yaralarını sarmayı amaçlıyoruz. Bu kampanya dolayısıyla olşuturulacak fonda önemli bir yardımın toplanmasını hedefliyoruz" dedi.

* McCann'a yılın ajansı ödülü
Reklam sektöründe ilk defa McCann-Eriksson ve Universal McCann 'Yılın Ajansı' ve 'Yılın Medya Ajansı' olarak, bu yıl 10'uncusu düzenelenen M and M Avrupa Ödülleri'ni aldı. Ödüllerin 10 yıllık geçmişi boyunca ilk defa bir ajans her iki ödülü birden kazanıyor ve bu reklam dünyasında büyük bir başarı olarak yorumlandı. Ödüller, Londra'da yapılan törenle sahiplerine verildi.

* İzoder'den sağlıklı bina semineri
İzoder, Ankara'da, 'Sağlıklı Bina Üretimi ve Binalarda Enerjinin Verimli Kullanılması' konulu bir seminer düzenledi. Seminerde, sağlıklı bina üretimi ve binalarda enerjinin verimli kullanılması, gerektiğinin yanısıra yalıtımın çevre korumada önemli faktör olması ve ısı yalıtım konuları işlendi. İzoder'in seminerleri İstanbul ve İzmir'de de devam edecek.

* Vanenburg endüstri çözümlerini tanıttı
Vanenburg Business Systems (VBS) Türkiye, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Microsoft Çözümler Günü'nde, yeni Endüstri Çözümlerini tanıttı. VBS'in çözümleri, ERP yönetiminin karmaşıklığını azaltıyor, toplam sisteme odaklanıyor, değişen pazar koşullarına ve müşteri taleplerine kolay uyum gösterilmesini sağlıyor.

* E-Ticaret'te yeni çözümler
Dünyanın en büyük yazılım firmalarından Sterling Software, yeni ürünü Java geliştirme aracı Cool:Joe'yu tanıttı. Cool:Joe Sterling Software'in uygulama Geliştirme Grubu tarafından dağınak internet çözümleri için elektrnik ticaret geliştirme aracı olarak tasarladı. Sterling Software ürünleri, elektronik ticaret modelleme, kurumsal uygulama entegrasyonu ve programların yeniden kullanılabilirliğini içeren uygulama geliştirme çözümleri ile e-ticaret yapanlara bir üstünlük sağlıyor.

* Bilişim'de kalite eğitimleri başlıyor
Bilişim sektöründe hizmet kalitesini artırmaya yönelik, uluslararası geçerliliği olan eğitimler veren Global Vision, Ekim-Aralık '99 programını açıkladı. Şirket, ulullararası bir kurum olan CompTIA'nın eğitim ve sertifikasyon programlarını Türkiye'de uyguluyor. Bu eğitimler personelin teknik bilgilerini uluslararsı standarda yükseltilmesini sağlıyor.

* Turkcell ve Oracle proje ortaklığı
GSM operatörü Turkcell, müşterilerini tanımak ve müşteri odaklı hizmetlerinin kapsamını genişletmek amacıyla başlattığı veri ambarı projesinde Oracle çözümlerini kullanma kararı aldı. Turkcell, Oracle ile birlikte geliştireceği veri ambarı çözümü sayesinde müşteri eğilimlerine yönelik analizler yaparak, belirli grupların beklentilerine özel cevap verecek pazarlama faaliyetlerinde bulunabilecek.

* Compaq Arena Bilgi Günleri'nde
Compaq Türkiye, Arena Bilgi Günleri '99'un ana konuğu olmdu. 28 Eylül'deç düzenlenen etkinlikte Compaq'ın 2000'li yıllara yönelik hedefleri, kanal yapısı, satış ve destek hizmetleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, tüm dinleyicilerin aktif olarak katıldıkları online oylama sistemiyle performans ölçümlendirilmesi yapıldı.

* Finansal çözüm merkezi açıldı
SGI ve Cornell Üniversitesi'nin ortak girişimi çerçevesinde ilk Finansal Endüstri Çözümleri Merkezi (FISC) açıldı. Bu merkez ile hedeflenen, finans kuruluşlarının risk yönetimi ve finansal yapılanmaya ilişkin en zor bilgi işlem sorunlarını çözmesine yardımcı olmak. FISC, teknolojileri ve farklı çözümleri değerlendirip test etmesi ile yazılım optimizasyonu için müşterinin yerinde danışmanlık verilmesi sunuyor.

* Kopya yazılım mücadelesine devam
Misyonu 'Web'e hayat katmak' olan, tasarımcılara, tüketicilere ve firmalar Web'de yayıncılık, eğitim ve eğlence hizmetleri veren ABD şirketi Macromedia, BSA'nın dünya çapında sürdürdüğü korsanlık karşıtı ve kamu politikası odaklı kampanyalarına katılacak. Bu katılımla beraber Macromedia yetkilileri, kopya yazılımla mücadelede daha başarılı olunacağını belirtti.

* Tepum Satış Birimine kadın yönetici
Çalışmalarını 'Bilgiye Dayanıklı Yönetim İçin Dijtal Organizasyon' konularına odaklayan Tepum, bünyesinde DNS Satış Birimi oluşturdu. Müzeyyen Pervan, Tepum'da DNS Satış Müdürü olarak göreve başladı. Bilgi Teknolojileri sektöründe eğitim, araştırma, pazarlama ve satış alanlarında çeşitli görevlerde bulunan Pervan, 1985-1991 yılları arasında Ya-Sa'da Bilgi Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. 1992 yılında İnterpro'nun kurucu ortağı olan Pervan, şirkketin yönetim kurulu üyeliği yaptı. 1997 yılına kadar İntegra'da Sybase SQL Server eğitimleri verdi.

* Bayındır Menkul'de Taner San dönemi
Bayındır Menkul Değerler'de Genel Müdürlük görevini vekaleten yürüten Taner San, artık bu görevi asaleten yürütmeye başladı. Ayrıca Uluslararası Sermaye Piyasaları'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Tan Egeli, Araştırma Bölümü'nün de sorumluluğunu yürütecek. Daha önce Yurtiçi Birim Müdür olan Tunç Yalav, aynı bölümden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığına, Mali İşler ve Operasyon Birim Müdürü görevini yürüten Işık Akıncı aynı bölümden sorumlu genel müdür yardımcılığına atandı.

* Fornet'e yeni kurumsal yetkili
1996'dan bu yana, Internet erişim teknolojileri, Web tasarımı, Welb hosting, Internette güvenlik, VPN ve elektronik ticaret konularında kurumlara çözümler sunan Fornet ekibine Birgül Fazlı katıldı. Fazlı, Fornet'te Kurumsal Yetkili olarak görev yapacak. Daha önce Verisoft Bilgi İşlem, Doruk İletişim ve Vestel Bilişim'de sektör deneyimi kazanan Fazlı, bundan sonra birikimini Fornet için kullanacak.

* Tekstil sanayine eski Bakan Emiroğlu
Türk Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreterliği'ne Metin Emiroğlu getirildi. Ercüment Rona'nın emekliye ayrılması nedeniyle boşalan Sendika Genel Sekreterliği görevini üstlenen Emiroğlu, 1972-1979 yılları arasında da sendikanın genel sekreterliği görevinde bulunmuştu. 4 dönem milletvekilliği yapan Emiroğlu, meclis içinde çeşitli görevlerde bulundu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır