kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Satış kralından kral tavsiyeler
Geçen hafta İstanbul'da bir seminer veren Satış Kralı Bruce King, "Hayır'ı duyunca pes etmeyin. Planlı ve kararlı olun. En önemlisi zihninizi kullanın" dedi

Hafta içinde çok yazıldı, çizildi, ama "Satış Kralı" Bruce King'in İstanbul'da verdiği seminer o kadar faydalıydı ki, sayfalarımıza almadan edemedik. 1992 yılında ünlü İngiliz gazetesi The Times tarafından bu unvanla ödüllendirilen Bruce King, şimdi "Sekiz Haftada Satışlarınızı İkiye Katlamanın Yolları"nı anlatıyor.

Bruce King, İstanbul'da kalabalık bir izleyici topluluğu önünde verdiği seminerde satıcılara iyi bir satıcının nasıl olması gerektiğini anlattı. Verdiği teorik bilgileri katılımcıların da bir parçası olduğu interaktif yöntemlerle destekledi.

Satışın, bir müşteri size "Hayır" dediği anda başladığını ifade eden King, "Bu noktada iyi bir satıcı pes etmez, şevkle dolar. Ürünün özelliklerini, rakiplere göre artılarını, sağlayacağı faydaları anlatır ve o malı satar" dedi. Planlı bir satıcının başarıya çok daha yakın olduğunun altını çizen Bruce King, "Zihin gücünüzle satış yeteneğinizi bir araya getirebilirseniz, hayat sizin için çok kolaylaşır" diye konuştu.

Korkulara yenilmeyin
İnsanların zamanlarını olumlu kullanamadıklarına da değinen Bruce King, bunun en büyük nedeninin korku olduğunu kaydetti. Korkulan işler nedeniyle diğer işlerdeki verimin düştüğünü belirten King, "Sizi korkutan işi sabah ofise gider gitmez yapın. Yoksa akşama kadar kabuslar içinde yaşar ve o işi yine yapamazsınız. Bir sonraki gün de bundan farklı olmaz" dedi.

Satış Kralı, herkesin kendini ve işini ifade edebileceği 15 saniyesi olduğunu da belirterek "Bir malı satmak için 15 saniyeniz vardır. Siz bu süre içinde kendinizi satmak zorundasınız. Size en büyük tavsiyem kartvizitinizin arkasına yaptığınız işi yazmanız. Bunu yaparsanız, o 15 saniyede başka şeyler anlatma imkanınız olur" diye konuştu.

Hawai Şamanizmine ait 7 güçlü ilkeye uyun:
Dünya nasıl düşünüyorsanız öyledir

Kısıtlamalar yoktur

Dikkatin yöneldiği yere enerji akar

Şimdi güç zamanı

Tüm güç içten gelir

Sevmek birlikte mutlu olmaktır

Doğruluğun ölçüsü etkinliktir

Kendinize amaç çerçevesi çizin:
* Ulaşmak istediğim sonuç ne?

* Nasıl ulaşacağım?

* Olasılıklar nedir

* Yardımcı olabilecek neler öğrendim?

* Hangi noktada geri çekilmeliyim?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır