kapat

03.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dalgıç köpek
Sahibiyle kumsalda koşup oynayan köpek devri geride kaldı. Köpeklerin yeni imajı dalgıçlık; akımı başlatansa Boxer cinsi Daisy!

Burcu YAKAR

İngiltere'de yaşayan Jennifer Williamson'ın beş yaşındaki köpeği Daisy, müthiş yeteneğiyle görenleri şakına çeviriyor. Nefes almadan suyun altında 30 saniyeden fazla kalabilen Daisy'nin en çok keyif aldığı şey, sahibiyle birlikte dalmak. Diğer köpekler denizin sığ yerlerinde ancak "dolaşabilirken" Daisy, balık peşinde koşuyor.

Jennifer, köpeğinin bu yeteneğini, tesadüf sonucu öğrenmiş. Daisy, kemikleri fazla hızlı büyüdüğü için yürümekte zorlanıyordu. Bu nedenle veteriner gözetiminde, her hafta havuzda tedavi uygulanıyordu. Daisy'nin "dalgıçlık merakı," işte o tedavi seanslarından birinde ortaya çıktı. Jennifer, köpeğini daha yakından tanıdığı günü; "Daisy, veteriner gözetiminde oynuyordu. Birden suyun dibine batan plastik oyuncağını çıkarmak için daldı. Uzun süre orada kalınca boğulduğunu zannedip korktum. Sonra fark ettim ki oyunlarına havuzun dibinde devam ediyordu," sözleriyle anlatıyor. Daisy'nin tedavisini üstlenen uzmanlar ise, onun doğru nefes alma tekniklerini nasıl öğrendiğini bir türlü açıklayamıyor. Tek söyleyebildikleri, Daisy'nin içgüdüsel olarak hoşlandığı şeyleri yaptığı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır