kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Türk Ordusu bir savaş uçağı satsa ve Yunan Ordusu da...!

Türk Ordusu bir savaş uçağı satsa...Yunan Ordusu da bir savaş uçağı satsa...Böyle böyle gitse...Suriye Ordusu da bir savaş uçağı satsa, Irak Ordusu da bir savaş uçağı satsa... Ve İran Ordusu, İsrail Ordusu da bir savaş uçağı satsa...

Çık Kafkaslar'a: Ermeni Ordusu...

Gel Balkanlar'a: Bulgar Ordusu...

Birer savaş uçağı satsalar...

Parasını bir fonda biriktirseler ve bunu Ortadoğu'da, Kafkaslar'da ve Balkanlar'da İnsanları Depremden Koruma Araştırmaları'na ayırsalar.

Ne kadar para eder?

Bildiğim kadarıyla Türkiye'deki tesisin ilk yatırım maliyeti de konulduğunda bir F-16 savaş uçağının bize faturası 32 milyon dolar civarındaydı, daha sonraki F-16 üretim partisinde bir savaş uçağının bize maliyeti 24 ile 25 milyon dolara inmişti.

Biz bir savaş uçağı satsak...

Yunanistan da satsa...

Böyle böyle gitse..

Ne para... Ancak asıl altını çizmek isteğim para değil, dostluk, barış ...

Ortadoğu Barış Çemberi...

Maksat rüzgar hızlansın...

***

Mademki ABD'de, destek verip "Hadi barışın..Hadi barışın..." diyor. Rüzgarı hızlandırırak Ortadoğu Barış Çemberi'nin kurulmasına bir omuz da biz verebiliriz..

"Rüzgar olsun diyerek böyle uçuk önerileri de nereden bulursun...?" diye dudak büktüğünüzü görür gibi oluyorum. Fakat ABD Dişişleri Bakanı Madeleine Albright, bizim Dişişleri Bakanımız İsmail Cem'e geçen hafta New York'da; "Siz de askeri tatbikattan vazgeçin" dedi.

ABD'nin bakanı akıl veriyor:

"Askeri tatbikat masraflarını kesin ve bu parayı ülkenizin yeniden inşası için kullanın..."

Güzel akıl...

Paralar silaha gitmesin...

Paralar kalkınmaya harcansın...

Bizim Genel Kurmay, bu akıla ne diyecek bilmiyorum, fakat ABD'nin Türk Ordusu'na toplam değeri 7 milyar doları bulan anamuharebe tankları ve toplam değeri 4 milyar doları bulan saldırı helikopterleri satmayı teklif ettiği ve Başbakanımız Ecevit'in önceki gün başlayan Washington gezisinde, muharebe tankları ile saldırı helikopterlerinin satışının da konuşulacağı yazılıyor.

***

Ben anlayamadım...

Büyük silah tekelleri bize silah satmaya çalışırken ve ABD yönetimi de bize silah satmaya çalışan silah üreticilerinin bir çeşit destekçiliğini yaparken, yönetimin bakanı Madeleine Albright, "Askeri tatbikatan vazgeçin..." önerisini neden, hangi mantığa dayalı olarak getiriyor?

Şunu biliyoruz..

ABD dediğini yaptırıyor...

Örneğin APO, Suriye'den Rusya'ya gönderildiği zaman Rus Parlementosu onu korumaya alan bir karar almıştı. Fakat ABD'nin uyarısı üzerine Rusya onu paket edip, İtalya'ya teslim etti. İtalya'da Apo'ya "Büyük devlet adamı..." payesi verilmişti. Fakat ABD, İtalya'yı uyarınca İtalya onu paket edip Yunanistan'a göndermişti..Yunanistan da Apo'ya "büyük komutan payesi" verirken, ABD bu kez Yunansitan'ı uyarmış Apo da kendini paketlenmiş olarak önce Kenya'da sonra da Türkiye'de bulmuştu...

Atlamayalım...

Türk- Yunan yakınlaşmasının, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye yapılacak aday adayları listesine girme umudunun doğmasının, Ortadoğu Barış Çemberi'nin oluşmasına altyapı hazırlayacak rüzgarların esmesinin başlangıcı Apo'nun yakalanması oldu.

Ve şimdi ABD'de...

Ecevit'in önünde liste...

Kıbırıs, Ege, İnsan hakları...

Silah satımı... Enerji ihaleleri...

Tahkim vesaire vesaire...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır