kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Acer ve Cisco'dan yeni işbirliği
Dünyanın ikinci büyük PC üreticisi Acer ile Internet ürünleri konusunda dünyanın lider kuruluşlarından Cisco, yeni bir işbirliğini duyurdu. Bu işbirliğine göre, Acer ile Cisco, Cisco'nun Internet çözümlerini Asya'da birlikte tanıtacaklar. Bu işbirliğinde Acer ve Cisco, işletmelerin veri, ses ve görüntü ağlarını entegre hale getirmek üzere beraber çalışacaklar.

* DKNY'nin Active koleksiyonu piyasada
New york'un ünlü giyim markası DKNY Jeans, 1999 sonbahar sezonunda yeni bir konseptle moda severlerin karşısına çıkıyor: DKNY Active. DKNY Active, her türlü outdoor faaliyet için kadın ve erkeğe yönelik ayrı ayrı koleksiyonları içeriyor. Yürüyüş pantalonları, kamp ceketleri, taytlar, naylon tulumlar, ve kayak kıyafetleri gibi ürünler koleksiyonda bulunuyor.

* Regus İş Merkezi artık Türkiye'de
İnsan, ofis ve teknolojiyi çağdaş iş ortamlarında biraraya getirmeyi amaçlayan Regus İş Merkezleri, İstanbul Msalak Beybi Giz Plaza'da hizmet vermeye başladı. Regus İş Merkezleri müşterilerine, anında kullanıma hazır dekorasyonlu ofislerde personel elemanları ile resepsiyon telekomünikasyon, sekreterlik, tercüme, güvenlik, bakım, temizlik dahil tüm hizmetleri veriyor.

* Parliament'in dev sineması İzmir'de
Alarko-Hillside Kulüpleri çatısı altında 7 yıldır sinemaseverlere hizmet veren Parliament Cinema Club bur ilke daha imza atarak, 9 adet sinema salonu ile Türkiye'nin en çok salonlu sinema kompleksini kuruyor. Karşıyaka-Çiğli bölgesinde yer alan Kipa Alışveriş Merkezi'nde açılacak ve 1200 koltuk kapasitesine sahip olan salonlar ekim ayından itibaren faaliyete geçecek.

* Kalite günleri bu kez Gaziantep'te
TÜSİAD ile Kalder'in Toplam Kalite Yönetimi'ni ülke geneline yaygınlaştırmak amacıyla çeşitli illerde ortaklaşa düzenledikleri Anadolu Kalite Günleri, Gaziantep'te gerçekleştirildi. Gaziantep Kalite Günü programı çerçevesinde, 1998 TÜSİAD-KalDer Kalite Ödülleri'nde ödül alan Eczacıbaşı-Vitra'nın başarı öyküsü katılımcılara aktarıldı.

* Internette Türk Endüstri Fuarı
Türkiye'nin en kapsamlı fuar tanıtım hizmetine imzasını atan ve tüm endüstri sektörlerine açık 365 gün, 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Internette Türk endüstri Fuarı organizatörü TİFAŞ'ın web sitesi www.tifas.cmo.tr açıldı. TÜYAP ile INTERPRO'nun ortaklığında kurulan TİFAŞ, Türkçe ve ingilizce olmak üzere iki dilde hizmet verecek.

* Cisco'dan savunma teknolojileri
Cisco Systems Türkiye, 28 Eylül 1999 tarihinde Ankara'da düzenlenecek IDEF Türkiye '99 4. Uluslararası Savunma Sanayi, Havacılık ve Denizcilik Fuarı'na bu alana yönelik olarak geliştirdiği ürünleri ile katılıyor. Fuara paralel olarak düzenlenen AFCEA toplatısında Cisco, Cisco'nun Avrupa çapındaki güvenlik, kullanılırlık ve IP protokolü yönetimi ürünleri konusunda faaliyet gösteren SAM ekibinden Sander Bakker bir konuşma yapacak.

* British Airways yerde de tutulmuyor
İngiliz Havayolları British Airways, yeni nesil Airbus 319 tipi uçağının gelişiyle, 50 milyon pound tutarındaki British Airways Club Europe'u geliştirme programına start verildiğini açıkladı. Yeni Club Europe, kabini yeni tasarımlı koyu lacivert deri koltukları, yenilenmiş halı ve perdelerle daha aydınlık bir iç mekan, yenilenen bekleme salonu ve hızlı geçiş içeriyor. Bütün bunların British Airways'i Avrupa'da bir numara yapmak için tasarlandığını belirten şirket yöneticileri, en iyi hizmeti sunma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

* GYİAD'ın deprem konuğu Ali Koç'tu
Genç Yatırımcı ve İşadamları Derneği'nin "Deprem ve Sivil Toplum Örgütleri" konulu toplantısının konuğu, Koç Holding Proje Geliştirme Grubu Başkanı Ali Koç'tu. Konuşmasında depremin ardından sivil toplum örgütlerinin öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Koç, "Örgütler belki, ama sivil toplum bu tür vakalara kesinlikle hazır değildi. Buna tüm özel sektör ve bizler de dahiliz" diye konuştu. Deprem sonrasında Koç Holding bünyesinde kurulan kriz masasının başkanlığını da yapan Koç, "Attığımız ilk adım, hızlı karar almayı sağlayan 'olağanüstü yetkili' müdürler atamak oldu. Böylelikle bürokrasinin ağırlığını bir nebze olsun atmış olduk" diye konuştu.

* Lucent Telekom Fuarı'na katılıyor
Lucent Technologies, 10-17 Ekim'de Cenevre'de yapılacak olan World Telecom '99 Fuarı'nın iletişim ağı altyapısını kuracak. Lucent, ayrıca kendi standında en yeni ürün ve çözümlerini tanıtacak. Telecom '99'a kamu görevlileri, yöneticiler; servis sağlayıcılar, tedarikçiler ve yatırımcıları kapsayan yaklaşık 200 bin kişilik bir ziyaretçi kitlesinin ve 2 bin 500 basın mensubunun katılması bekleniyor.

* SGI'den hava durumu tahmini
İngiltere Meteoroloji Merkezi, hava tahminlerini geliştiren ve dünyadaki iklim değişikliklerinden kaynaklanan ekonomik sonuçları simüle eden SGI Cray T3E bilgisayarından bu yıl bir adet daha satın aldı. Bilgisayar, merkezin daha net günlük hava tahminleri oluşturmasını ve global ısınma siümlasyonlarındaki güvenilirliğin artırılmasını sağlayacak.

*Compaq'tan yeni ürün atağı
Compaq, yeni elektronik iş ortamı olarak NonStop eBusiness'ı piyasaya sürüyor. NonStop eBusiness çözümüyle, işletmelere elektronik ticaret konusunda avantajlar sağlıyor. Bu yeni çözümle, tedarikçiler, müşteriler ve iş ortakları elektronik ortamda etkin iletişim kurmayı ve ticaret yapabilmeyi elde ediyorlar.

* Bilişime yeni dergi: P-mail
Bilgi teknolojileri dünyasında yeni bir kurumsal dergi daha yayın hayatına başladı. PORCAN tarafından hazırlanan P-mail dergisinin ilk sayısında, kurumların pazarda rekabet avantajı elde etmelerini sağlayacak teknolojiler tanıtılıyor. Dergi, okuyucuların zevkle okuması için farklı ve renkli köşelere sahip. Özellikle 'Yaşamın İçinden' köşesi çok farklı bir anlayışla yaratılmış.

*Mentor Graphics kârını artırdı
Türkiye'de temsilciliğini Cadet Bilgisayar'ın yaptığı Mentorn Graphics, ikinci çeyrek yılında gelirlerini 119.5 milyon dolar olarak duyurdu. Bunu göre Mentor Graphics, geçen yılın aynı dönemine kıyasla, dünya çapında ürün siparişlerinde yüzde 20 ve Kuzey Amerika siparişlerinde yüzde 40'lık bir artışla iddialı bir şekilde ilerliyor.

* Unilever'in deprem yardımı sürüyor
Unilever'in Marmara Bölgesi'nde yaşanan deprem felaketinden sonra bu bölgeye gönderdiği deprem yardımları 2 milyon doları aştı. Unilever Türkiye, depreminden ilk gününden itibaren Kızılay Genel Müdürlüğü'ne bağlı kriz masalarıyla sıkı bir koordinasyon kurarak yardım kampanyasına katıldı. Dperem bölgelerine şu ana kadar 145 ton malzeme sevkedildi. Yapılan yardımlar, gıda , çadır, elbise, oyuncak ve deterjan gibi malzemeleri kapsıyor.

* Divan işletmesi Amerikan Hastanesi'nde
Amerikan Hastanesi'nde yeni açılan bölümünde yer alan ve bir Divan işletmesi olan Amiral Bristol Kafeterya, 96 kişilik oturma kapasitesiyle hizmete girdi. Divan Amiral Bristol Kafeterya'da ilk kez self servis konseptiyle hizmet verecek. 08.00-21.00 saatleri arasında açık olan kafeteryada, kahvaltı çeşitleri, sandviç ve ızgaralar bulunuyor.

* Motorola üretime 2000 kişi alıyor
Motorola Inc. dijital cep telefonları bölümünde, artan telefon taleplerinin karşılanması için, Harvard Üretim birimine 2000 kişi alacağını açıkladı. Dünya çapında Motorola insan kaynakları operasyonlarından sorumlu Leo Shrivner konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Motorola üretim operatörleri, teknisyenler ve süpervizörler arıyor ancak mühendislik ve teknik pozisyonların da bir kısmını doldurmak istiyor" dedi.

* İnsan Kaynakları RD web sitesinde
Reklamcılar Derneği, amaç ve işlevlerinden birini daha gerçekleştirerek sektörde eleman ve iş arayanları biraraya getiriyor. Bu doğrultuda RD web sitesine (www.rd.org.tr) yeni bir bölüm eklendi. Eleman arayan RD üyesi ajanslar ve medya şirketleri ile reklam ajansları şirketlerinde çalışmak isteyenlerle ilgili bilgiler topluca görüşülebilecek.

* PPE'den stres yönetimi ve NLP
Pozitif Performans Enstitü (PPE), Gebze'de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi çalışanlarına NLP Trainer Dr. Turgay Biçer'in sunduğu 'Stres Yönetimi ve NLP' seminerini gerçekleştirdi. Seminere katılanlar özellikle İzmit Bölgesi'nde aileleriyle depremi yaşayan ve depremin olumsuz etkilerini üzerlerinde hisseden kişilerden oluşuyordu. Seminerde; kişilerin yüksek performansını etkileyen, onları güçsüzleştiren ve yaşama zevkini elinden alan korku ve kaygıları NLP tekniği ile nasıl aşabilecekleri anlatıldı.

* Motorola'ya yeni bölge başkanı
Motorola Kişsel İletişim Bölüm Başkanlığı görevini sürdüren Fred Kuznik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika operasyonlarından sorumlu başkan olarak atandı. Kuznik, 1990'da görev almadna önce AT and T, Arthur D. Little Yönetim Danışmanlık ve Western Electric gibi birçok firmada yer aldı. Motorola'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 13 üretim alanı ile 18 araştırma ve geliştirme merkezi bulunuyor.

* Denizciler için Candino saati
Geleneksel İsviçre saat ustalığının gerçek temsilcilerinden Candino, Naval Hero serisinde kahraman bir denizci olarak karşımıza çıkıyor. Seride yer alan NH 80, NH 100, NH 200 ve NH 200 Cronograph saatleri Candino geleneğinin en başarılı ürünleriz arasında yer alıyor. Serinin bütün ürünleri 20 Atm su basıncına karşı dayanıklı çelik kasa ve çelik bilezikten üretiliyor.

* Perakendecilereyeni avantajlar
Porcan, Intermec'in hafif yoğunluktaki işler için özel olarak tasarlanmış EasyCoder 91 ve orta yoğunluktaki işlere uygun EasyCoder 301 barkod yazıcıları ile perakende sektörüne büyük kolaylıklar sağlıyor. Net, okunaklı ve dayanıklı barkod etiketleri basan cihazlar, böylece hem müşteri memnuniyetini sağlıyor, hem kârlılığı artırıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır