kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kitapların dili
Yeni çıkan kitapların çoğaldığı bugünlerde, kitapçıların raflarını yeni ve farklı türde kitaplar süslemeye devam ediyor.

Özellikle üniversitelerin açılmasına az bir süre kala, üniversite yakınlarındaki kitapçılar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Okullarından ders kitapları listelerini öğrenen öğrenciler, ders kitaplarını aramaya başladılar bile. Bu hafta size tanıtacağımız kitaplar ise biraz bilim biraz da roman türü kokuyor. Yeni çıkanlar arasında Leopold Infeld'in Albert Einsten isimli kitabı bilim romanlarına meraklı olanlar için güzel bir fırsat. Einstein'ın yakın çalışma arkadaşı olan Infeld'in 20 yıl önce yayınlanan kitabı tekrar derlenerek piyasaya sürüldü. Sevim Tekeli'nin kaleme aldığı Bilim Tarihine Giriş isimli kitabı da eski çağ ve günümüz Türkiyesi'ndeki bilim başlıklarını konu alan 7 araştırmacının yazılarını içeriyor. Philip P. Deck'inYüksek Şatodaki Adam isimli kitap ise bilim kurgu alanına farklı bir hava getiriyor. Jackie Collins'inÇoşkunun Bedeli kitabı ise klasik bir bestseller olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de birçok kitaba konu olan İkinci Adam İsmet İnönü'nün ele alındığıİsmet İnönü isimli kitabı da Metin Heper yazmış.

İstanbul'u İstanbullu gibi yaşamak
Sanayileşme ve dış göçlerle yaşanması zor bir kent haline gelen İstanbul, belki de artık sadece kitaplarda yaşayabilecek. Eskiye hüzün ve nostalji ile bakan İ. Gündağ Kayaoğlu da, İstanbul'u tekrar yaşatma isteğiyle Eski İstanbul'da Güdelik Hayat isimli kitabı yazdı. Bugünkü İstanbullu ile dünkü İstanbullu'nun yaşam biçimleri arasındaki farkı gözler önüne seren kitap, sizi eski İstanbul'un o gizemli dünyasına götürüyor. Kitabın bir başka özelliği de bilginin yanı sıra görsel malzemenin de bolca kullanılması. Görsel malzemenin yanı sıra müzelerde ve özel koleksiyonlarda yer alan konu ile ilgili etnografik eşyalara da genişçe yer verilmiş. Kayaoğlu, 'Eski İstanbul'da Gündelik Hayat'ı yaratırken, kitaplardan çok, dergi sayfalarında kalmış ilginç yazıları toparlamayı hedeflemiş. Konular ise gerçekten çok enteresan. İstanbul Düğünleri, Ev İdaresi, Komşu ve Komşuluk, Ramazan ve hatta Sokak Köpekleri gibi konular işlenmiş. Kitabın sonunda ayrıca, seçme bir bibliyografya ve bugün artık kullanılmayan kimi deyim ve kelimeleri açıklayan bir de sözlük bulunuyor. Aksoy Yayınları tarafından çıkarılan Eski İstanbul'da Gündelik Hayat, İstanbul'un nostaljik hayatını, günümüz İstanbul'u ile karşılaştırmak isteyenler için güzel bir fırsat. TEL: 0 212 284 84 37

En çok satan kitaplar
Atatürk-Emre Kongar

Sevdalinka-Ayşe Kulin

Solen Sofrası-Leyla İpekçi

Coşkunun Bedeli-Jackie Collins

Ramses 5 Batı Akasyası'nın Altında-Christian Jacq

Mekanım Datça Olsun-Can Yücel

Soğuk Dağ-Charles Frazier

Yedi Gece-Jean Luis Borges

Sisli Yaz-Erhen Bener

Murathan Mungan-Üç Aynalı Kırık Oda


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır