kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cep krallığını ilan etti
Cep telefonları teknoloji dünyasında en çok kabul gören cihaz oldu. İnsanlar bilgiye ulaşmada cep telefonunu en önemli iletişim cihazı olarak kabul ediyor

Dünya iki önemli teknoloji etrafında dönüyor. Kablosuz iletişim ve internet. Her geçen gün mobil telefon abonelerinin sayısı artarken, yüz binlerce kişi internet üzerinden birbirine bağlanıyor.

Türkiye'de de çıktığı ilk günden itibaren en kolay benimsenen teknolojik yenilik cep telefonları oldu. Dünyada mobil telefon kullanıcı sayısı inanılmaz bir hızla artıyor. Bu arada bilginin ve bunun en büyük kaynağı internetin önemini anlayan cep telefonu üreticileri, modellerine mini internet tarayıcısı koymaya karar verdiler. Böylece cep telefonu teknoloji dünyasında krallığını ilan etti.

Türkiye'de geçtiğimiz günlerde açıklanan "Bilişim 500" sonuçları da cep telefonlarının pazarda kendisine nasıl yer edindiğini adeta kanıtlıyor. İletişim firmaları en üst sıralarda yer alırken, distribütör firmalar ya da firmaların bağlı bulunduğu gruplar listenin en tepelerinde yer alarak cep telefonunun ne kadar tutulduğunu gösteriyor.

Tercih ceplerden yana
Yapılan bir araştırmaya göre insanlar bilgiye ulaşma konusunda önce cep telefonlarını tercih ediyor. Daha sonra taşınabilir bilgisayarlar ve diğer cihazlar geliyor. Yeni trendler doğrultusunda 3 en büyük cep telefonu üreticisi Ericsson, Nokia ve Motorola sonbahardan itibaren cihazlarına internet tarayıcısı koyacaklarını açıkladılar.Bu tarayıcı bilgileri cihazların minik ekranına taşımaya yardımcı olacak.

Gelişmeler sevindirici
Bu arada cep telefonu üreticileri cihazlarını her geçen gün yenilenen sistemleri kabul edecek şekilde üretiyorlar. Bugün bir raporu GSM üzerinden göndermek 1 saate yakın zaman alıyor. Fotoğraf göndermek için en az 1 dakika, elektronik posta için ise 10 saniye kadar beklemek durumundasınız. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde tanışacağımız yeni sistemler sayesinde bu süreler oldukça kısalacak. Örneğin 2000 yılında geçilmesi planlanan GPRS sistemi ile rapor göndermek 10 dakikaya, resim göndermek 10 saniyeye kadar inecek. 2001 yılında ise EDGE sistemi ile rapor geçmek 10 saniyede mümükün olurken, fotoğrafı tuşa bastığınız an gönderebileceksiniz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır