kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

"Demirel'in süresi tez uzatılsın"
DYP Genel Başkan Yardımcısı Nahit Menteşe, dün basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye'nin gündeminde Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu savundu. İktidar ortaklarının buna sıcak baktığını ifade eden Menteşe, DYP lideri Tansu Çiller'in ise Demirel'e bu yönde teklifte bulunduğunu bildirdi. Menteşe, "FP'nin tabii başkanı" olarak nitelendirdiği Necmettin Erbakan'ın da "FP'li bazı milletvekillerinin buna destek vereceğini" ifade ettiğini belirterek, şöyle devam etti: "Bu konuyu uzatmakta yani 7-8 ay sonrasına bırakmaya gerek yok. Anayasa değişikliği tezelden gündeme getirilmeli ve Meclis'ten çıkarılmalıdır. Bütün partiler olumlu baktığına göre bu konu hemen gündeme getirilmeli ve değişiklik gerçekleştirilmelidir. Çünkü, kamuoyunun kabulüne mazhar olacak bir Cumhurbaşkanı adayı önerilememektedir. Bu sıkıntılar sebebiyle tecrübeli, birçok sıkıntıları atlatmış Sayın Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığının, derhal anayasa değişikliği yapılarak halli taraftarıyız. Bu konu gündemden kalksın istiyoruz."

Diyanet Seyahat ve Turizm
DİYANET İşleri Başkanlığı da çağa ayak uydurdu ve adeta bir turizm ve seyahat şirketi gibi bu yıl Umre'ye gitmek isteyenler için "Normal", "Kandil" ve "Ramazan Turu" olmak üzere 3 ayrı seçenek pakedi hazırladı. Umre için başvurular 27 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecek. Normal tur ile Suudi Arabistan'a gitmek isteyenler, 18 gün kutsal topraklarda kalacak ve 710 dolar ödeyecek. Özel olarak düzenlenen Kandil Turu'nda 24 gün için 775 dolar ödenecek. Kandil turu ile umreye gidecek olanlar, 3 Kasım'da Türkiye'den hareket edecek. En pahalısı ise Ramazan turu. Ramazan Turu ile umreye gidecek olanlar 1300 dolar ödeyecek ve kutsal topraklarda 30 gün kalacak. Bütün turlarda Kabe'ye yakın otellerde klimalı, banyo-tuvalet, buzdolabı ve telefonu bulunan ve isteğe göre 2-3 kişilik odalarda konaklama imkanı sağlanacak.

Milli Görüş davasında Merve delili
ANAYASA Mahkemesi'nce kapatılan RP eski milletvekilleri Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik ile RP'nin kasası Süleyman Menrcümek'in de sanık olduğu idam istemli Milli Görüş davasında FP'li Merve Kavakçı'nın konuşmaları gündeme geldi. Ankara 2 No'lu DGM'deki duruşmada Kavakçı'nın, yurtdışında yaptığı konuşmalarının yer aldığı kasetlerin çözümüne ait tutanakların delil olması nedeniyle dosyaya konulduğu belirtildi. Sanıklar Tuncer Tabak ve Ali Nabi Koçak ve Süleyman Mercümek'in talimat ifadelerinin beklenmesine karar verilerek duruşma ertelendi. İddianamede, sanıklar Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in, "devletin siyasi, iktisadi, hukuki temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs" etmekten suçlanıyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır