kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bekâr Başbakan
Görevi vekaleten Ecevit'ten devralan MHP Lideri, Türkiye'de çok partili dönemin ilk ve tek hiç evlenmemiş Başbakanı oldu

Başbakan Bülent Ecevit'in Amerika'ya gitmesiyle görevi vekaleten devralan MHP Lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin siyasi tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Tek partili dönemde, 25 Ocak 1939'da 11'inci Cumhuriyet Hükümeti'ni kuran Refik Saydam'la ilk kez bekâr bir Başbakan tanıyan Türkiye, tam 60 yıl sonra bir hafta için de olsa ikinci kez bir bekâr Başbakan gördü. Tüm Cumhuriyet tarihinde bu özelliği taşıyan ikinci kişi olan MHP Lideri Bahçeli, çok partili sisteme geçildiğinden beri bu koltuğa oturan ilk ve tek bekâr Başbakan oldu.

Evliliği düşünmüyor
Saydam'dan önce ve sonra bu koltuğa oturan siyasilerinin tamamı evli ve Süleyman Demirel ile Bülent Ecevit hariç tümü çocuk sahibi Başbakanlar gören Türkiye, böylece 60 yıl aradan sonra bir hafta için bekâr bir başbakanla yönetilmeye başlandı.

51 yaşındaki Bahçeli, Türkiye'nin siyasi tarihine belki de en çok konuşulan bu özelliğiyle de geçmesinin nedenini ise, Ülkücü Dava'ya bağlıyor. Gençlik yıllarını yavaş yavaş geride bırakan ve evlenmeye de pek niyetli görünmeyen Bahçeli, çok yakın dostlarına bekârlığın sırrını şöyle açıklıyor:

"Kendimizi bu davaya nefer olarak adadık. Biz bu davanın neferi olduğumuz sürece herhalde evlenmemiz zor."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır