kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Satanist' hakem!
Polis uzun saçlıları "satanist" diye gözaltına alıyor Tribünler hakemleri "satanist" diye protesto ediyor!

3 satanistin, mezarlıkta ayin yaptıktan sonra bir kızı şeytana kurban etmesiyle başlayan gelişmeler, komik olaylara sahne oluyor. Cinayetin ardından başlatılan satanist avında, uzun saçlı, sakallı, değişik tişörtlü kim varsa alındı. Sevgilisinin ismini koluna dövme olarak kazıyan gençler, aşırı satanist militan muamelesi gördü. Led Zeppelin gibi tarihe mal olmuş rock grupları satanizmle suçlandı. Türkiye'ye de iki kez gelen, hatta konser vermesi için bizzat Kültür Bakanı'nın devreye girdiği dünyaca ünlü Metallica grubu, satanist diye damgalandı. Kemancı gibi sosyetenin de sık sık gittiği rock barlar basıldı, kapatıldı. Hatta Star Wars filminin kahramanları bile operasyondan nasibini aldı.

Tribünler uyum sağladı
Histeri kısa sürede tüm toplumu sardı, bunu da en iyi tribünler yansıttı. Beşiktaş-Kocaeli maçında Beşiktaşlı taraftarlar, yaratıcılıklarını göstererek kararlarını beğenmedikleri genç hakem İsmet Arzuman'ı "satanist hakem" diye protesto ettiler.

Sonuç olarak operasyonda gözaltına alınan yüzlerce gençten, sadece cinayet işlediği kesinleşen 3'ü tutuklandı. Diğerleri ya karakoldan ya da çıkarıldıkları nöbetçi savcılıktan serbest bırakıldı. Bütün bunlar polisin, kendilerinin de itiraf ettiği gibi, çok yeni bir olguyla karşı karşıya olmasından kaynaklandı. Benzer bir acemiliği RTÜK de, satanizm, Ataköy'de 2 gencin intiharıyla gündeme geldiğinde sergilemişti. O dönemde bunla ilgili haber yapan televizyonlar kapatıldı, yazılı basın sık sık uyarıldı. Ama son olayla ilgili haber yapan televizyonlar bu kez neyse ki kapatılmadı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır