kapat

28.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kriminal baskın
Edirne jandarma kriminal timi, aralarında bir de polisin bulunduğu 4 kişilik fidye çetesini saklandıkları ahıra yapılan baskında ele geçirdi

Murat SAVAŞ (SHA)

ADAM kaçırarak fidye isteyen 4 kişilik bir şebeke, Edirne Jandarması'nın düzenlediği bir operasyonla çökertildi. Bir filmi andıran fidye olayı şöyle gerçekleşti: Almanya'da hayali ihracat yapmak için kurulan Euro Cop adlı şirketin Gaziantepli ortağı Yılmaz Öksün şirketin 234 bin markını alarak Türkiye'ye kaçtı. Ortaklar, Öksün'ü bulması için Necit İpekçi'yi görevlendirdi. Türkiye'ye gelen İpekçi, Yusuf Çebi (39) ve İstanbul'da görevliyken açığa alınan polis Ercan Zaptiyeoğulları'nı (39) da yanına alarak Gaziantep'e gitti.

Kardeşini kaçırdılar
Öksün'ü bulamayan çete, kardeşi Metin Öksün'ü (27) kaçırdı. Çete elemanları İstanbul'da bir süre evinde kaldıkları şarkıcı Songül Polat'ı (27) da yanlarına alarak polis Ercan Zaptiyeoğulları'nın memleketi Edirne'nin Süloğlu ilçesine geldiler. Saklanmak için boş bir ahır bulan çete, iki gün kurbanlarını burada elleri, ayakları ve ağzı bağlı tuttu. Fidyeciler, rehinenin yakınlarından, çalındığı iddia edilen parayla birlikte 250 bin mark istediler. Aksi taktirde rehineyi öldüreceklerini söylediler.

KÖYLÜLER ŞÜPHELENDİ
Ancak ahırda tanımadıkları kişileri gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdiler. Jandarma sivil istihbarat timleri ağılın çevresinde yaptıkları istihbari çalışma sonucunda bir adam kaçırma faaliyetiyle karşı karşıya oldukları yönünde bilgiye ulaştılar. Bunun üzerine İl Jandarma kriminal ekipleri ağıla düzenledikleri baskında çete üyelerini kıskıvrak ele geçirdiler.

Şarkıcı serbest
Rehin tutulan Öksün'ün kurtarıldığı operasyonda bir de tabanca ele geçirildi. Taverna şarkıcısı Polat ile şirketin alacağını tahsil etmek için gelen İpekçi de gözaltına alındı. Sorgulandıktan sonra adliyeye çıkarılan sanıklardan Yusuf Çebi, Ercan Zaptiyeoğulları ve Mecit İpekçi tutuklanarak cezaevine konurken taverna sanatçısı Songül Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Fidyeciler İşadamını da kaçırdı
Tefeciden aldığı borcu ödeyemeyen sanayici üç gündür ortada yok

GEBZE'DE bulunan Profil Otomobil Yan Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi Bekir Ay, geçen hafta gittiği Malatya'da kayıplara karıştı. Eşinden üç gün haber alamayan Filiz Ay, polise başvurdu. Filiz Ay polise, "Eşim, Malatya'da buluşacağı tefeci Hacı Ramazan Demir ile Adıyaman'a geçti. Orada satılık arazi arayacaklardı. Ama kendisinden hiç haber alamadım" diye ifade verdi.

GÖZALTINA alınan tefeci Hacı Ramazan Demir ise Bekir Ay'ı, havalimanına kadar getirdiğini ve uçakla İstanbul'a yolcu ettiğini ileri sürdü. Ancak Demir, serbest kaldıktan sonra Bekir Ay'ın nerede olduğunu soran yakınlarına ise ağza alınmayacak küfürler etti, "Önce 540 milyar lira olan borcunu ödesin" dedi. Ay'ın yakınlarının şikayeti üzerine polis, tefeci Demir'i tekrar aramaya başladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır